Nieuwsbericht

Extra Amerikaan ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de selectie voor de laatste maanden van dit seizoen versterkt met de Amerikaan Maurice ‘Mo’ Creek. De 1.96 meter lange forward kwam eerder dit seizoen uit voor Den Helder Kings. Creek heeft laten weten graag voor Zorg en Zekerheid Leiden uit te willen komen. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden is verheugd dat het Creek voor de rest van het seizoen aan zich heeft weten te binden.

Creek, geboren op 16 augustus 1990, studeerde vier jaar lang aan de beroemde universiteit van Indiana. Na een knieblessure stapte Creek over naar de George Washington University. Daar was hij goed voor 14.1 punten, 3.4 rebounds, 1.8 assists en een driepuntspercentage van 40%. In dat seizoen werd hij ook gekozen in het derde All-Atlantic 10 team.

Dit seizoen koos hij voor basketbal in Europa. Den Helder Kings werd zijn eerste club. In het voorseizoen baarde Creek al opzien door in één wedstrijd elf driepunters raak te schieten. Op 29 november liet Creek zich ook nog eens nadrukkelijk zien in de Vijf Meihal. Met 23 punten, 5 driepunters en 3 rebounds leidde hij Den Helder naar een verrassend ruime zege.

In december werd deze ploeg failliet verklaard, waardoor Creek zonder club kwam te zitten. Nu vervolgt hij zijn Europese carrière bij Zorg en Zekerheid Leiden. In elf wedstrijden voor de Kings tekende Creek gemiddeld voor 18.3 punten, 3.7 driepunters en 4.4 rebounds per wedstrijd.

Zorg en Zekerheid Leiden was op zoek naar een sterke guard/forward die Worthy de Jong moet ontlasten. De aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden kampt al enige tijd met de nodige pijntjes, maar gaat elke wedstrijd weer voluit. Juist om in de slotfase van het seizoen over een fitte De Jong te kunnen beschikken, was het zaak om een adequate vervanger in huis te halen. Met Creek verwacht Zorg en Zekerheid Leiden hierin geslaagd te zijn.

Zorg en Zekerheid Leiden zal alles in het werk stellen om Creek zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.