Nieuwsbericht

Leidse junioren lopen record

Zaterdag heeft een viertal junioren van Leiden Atletiek het Nederlands record voor clubteams op de 4 x 200 meter verbeterd. Deze estafette was het slotstuk van de eerste dag van het indoorweekend van AV PEC 1910 in Omnisport in Apeldoorn.

De aanvankelijk geplande teams van B- en A-junioren werden door kleine blessures door sprintcoach Martijn de Lange samengevoegd tot een team. Jamiro Elabeidi gaf als startloper het stokje vlot door aan Royce Zaadnoordijk. Die wisselde eveneens scherp op Maurice de Haan. De laatste wissel was even spannend want Jeroen Reijman greep heel even mis, maar herstelde zich razendsnel. De eerstejaars B-junior nam met forse voorsprong de slotronde voor zijn rekening en bracht in 1.30.72 het stokje over de finish. Een ruime verbetering van het oude record dat met 1.32.32 op naam stond van AAV'36 uit Alphen aan den Rijn.

Het was voor ieder van de Leidse lopers een mooie afsluiting van een dag waarin het ene na het andere record was gesneuveld. Jeroen Reijman deed dat op de 60 meter horden waarop hij in de finale 5e werd in 8.69. Jamiro Elabeidi werd 2e op de 60 meter in 7.06, een nieuw persoonlijk record. Royce Zaadnoordijk en Maurice de Haan zorgden voor vuurwerk op de 400 meter. De eerstejaars A-jongens namen het hierin op tegen Nederlands kampioen Ivar Moinat. Royce liep voor het eerst een indoorwedstrijd en had goed in zijn oren geknoopt dat hij snel moest starten om in de krappe bochten voorin te komen. Hij nam zelfs de leiding, maar werd in de laatste ronde voorbijgelopen door Moinat. Dat kon de pret nauwelijks drukken want met 50.02 verpulverde hij niet alleen het indoorclubrecord dat op 52.35 stond op naam van Maurice, hij was ook sneller dan zijn outdoortijd van afgelopen zomer. Maurice dook op zijn beurt met 51.08 zelf ook heel dik onder zijn oude clubrecord. Deze prestaties zijn een prachtige opmaat naar het Nederlands kampioenschap voor junioren dat in het laatste weekend van februari eveneens in Apeldoorn wordt gehouden.

Twee weken eerder zullen Stan Does en Lucinde Wiersema aantreden bij de meerkampkampioenschappen. Zij testten zich vandaag in Apeldoorn op verschillende onderdelen. Lucinde sprong onder andere 1.60 meter hoog en stootte de kogel 12.66 meter ver. Stan Does was wel tevreden over zijn 8.80 op de 60 meter horden, maar minder over de 6.18 meter bij het verspringen en 1.80 meter bij het hoogspringen.

Op de foto van Leiden Atletiek: Royce Zaadnoordijk, Maurice de Haan, Jamiro Elabeidi en Jeroen Reijman, de nieuwe recordhouders op de 4 x 200 meter.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.