Nieuwsbericht

Bram Wassenaar krijgt Lifetime Coach Award

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Atletiekunie heeft Bram Wassenaar op voorspraak van de Atletiekunie een Europese 'carrièreprijs' voor hun loopbaan als coach ontvangen. Niemand minder dan Olympisch kampioene Ellen van Langen overhandigde de prijzen.

Bram Wassenaar behaalde met Han Kulker internationale medailles op de EK, EKi en WK Indoor (1500 meter). Hij begeleidde Kamiel Maase naar Nederlandse Records op de 5000m, 10.000m en marathon, een 2e plaats op de EK cross en 3 x een top 12-positie op de WK 10.000m. Daarnaast was hij zeer lang bondscoach en clubcoach. Momenteel heeft Bram weer succes met bijvoorbeeld EK kwalificaties voor Andrea Deelstra, Tom Wiggers en op de WJK Noah Schutte. En last but not least natuurlijk zijn eigen loopbaan met Nederlandse records op de 800 en 1500m.

Bram Wassenaar is al sinds jaar en dag de topcoach van Leiden Atletiek en bestuurslid van de stichting Topsport Leiden.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.