Nieuwsbericht

Leiden: brons op NK cross

Bij de Nederlandse kampioenschappen cross in Kerkrade hebben de mannen van Leiden Atletiek brons behaald. Achter Cifla uit Nijmegen en Achilles Etten-Leur werd het Leidse viertal derde in het verenigingsklassement. Dit klassement wordt bepaald door de resultaten van de vier atleten op te tellen. Noah Schutte, Vincent Mensen, Flores Weverling en Lion van Egmond verzamelden op die manier 94 punten, voldoende voor de bronzen medaille.

Individueel was Noah Schutte de beste van het viertal met de 12e plaats. Noah debuteerde bij de senioren die een parcours van 10500 meter moesten afleggen op het fraaie landgoed van de Abdij van Rolduc. Dat betekende viermaal een loodzware klim die flink in de benen ging zitten. "Het was niet super, maar wel goed. Het is ook wel iets langer dan ik gewend ben". Drie tellen achter Noah finishte Vincent Mensen op de 13e plaats.

Voor coach Bram Wassenaar was er nog meer succes in Zuid-Limburg, want zijn pupil Tom Wiggers - regelmatig trainend in Leiden - behaalde brons achter Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.