Nieuwsbericht

DIOK wint ook van Ascrum

DIOK heeft het goede begin van de Plate competitie een mooi vervolg gegeven met de tweede winst op rij. Uit in Amsterdam werden de studenten van Ascrum met 8-24 verslagen.

Al na een paar minuten was het raak toen Tom Altink voor DIOK scoorde. Tweede rijer Frank Nijenhuis maakt zich meteen populair door in zijn tweede wedstrijd voor DIOK alweer zijn tweede try te scoren. Net als vorige week gebeurde dat uit een drive vanuit de line-out. Ascrum wist daar in de eerste helft alleen een gescoorde penalty tegenover te stellen, en omdat Leon Koenen voor DIOK ook nog een conversie raak schoot gingen de teams met 3-12 de rust in.

Ook in de tweede helft had DIOK het betere van het spel. Nr. 8 Tjebbe Jehee scoorde vanuit een scrum de derde try voor DIOK. Ook daarna bleef  DIOK doorjagen op zoek naar de vierde try en die missie slaagde: Bas Leupen bekroonde zijn invalbeurt met een try en haalde zo ook het belangrijke bonuspunt voor DIOK binnen. Omdat Leon Koenen in de tweede helft ook een conversie scoorde kwam DIOK zo op een 3-24 voorsprong. Daar leek het ook bij te blijven, totdat Ascrum in de laatste minuut nog een verdiende eretry mocht bijschrijven. Eindstand: 8-24.

Volgende week speelt DIOK wederom uit, dan is in Purmerend nummer twee Waterland de tegenstander. Een pittige wedstrijd wordt dat, maar met een overwinning zou DIOK wel een gaatje op de ranglijst kunnen slaan.

Op de foto van Els Barnas: Tom Altink zette de eerste punten voor DIOK op het scorebord.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.