Nieuwsbericht

Geen vervolg voor ZVL-BAM

Olympiacos Pireaus, de omnisport-vereniging uit Athene met ontelbare prijzen in de kast was zaterdag de tegenstander van ZVL-BAM in het Europa-Cuptoernooi. Deze wedstrijd moest gewonnen worden en dat bleek een te grote opdracht tegen de thuisspelende Griekse kampioen. Het werd, ondanks drie kwarten goed verweer, 16-8 en daarmee viel het Europese doek voor de Leidse ploeg. De laatste wedstrijd tegen het zwakke Torpi Trigu Mures uit Roemenië op zondagochtend ging nergens meer om. ZVL won het veredelde oefenpotje met liefst 32-1.

Tegen een ploeg als Olympiacos moet alles perfect lopen. De ploeg bestaat uit professionals die dagelijks twee keer trainen, elkaar blindelings weten te vinden en een ongekende eenheid vormen. ZVL traint ook op teamspirit, op cohesie en samenspel, maar moet het in aantallen trainingsuren helaas afleggen tegen dit soort trainingskanonnen.

Tegen dit team trad de Leidse ploeg aan. In een redelijk gevuld zwembad, het thuisbad van Olympiacos, begon de heksenketel al voor aanvang. Spreekkoren, ingezet door de harde kern van voetbalploeg van Olympiacos vulden het zwembad en zorgden voor een echte cup-sfeer.

Er moest gewonnen worden en ZVL-BAM knalde dan ook gretig uit de startblokken. De eerste bal werd afgeslagen en vervolgens deden de Grieksen waar ze goed in zijn: collectief counteren. Een gemiste kans was een risico aan de andere kant. Gelukkig begrepen de Leidse dames dit ook en het schotgemiddelde werd snel opgetrokken.
Toch bleek de eerste les, waarin een achterstand van drie doelpunten ontstond, een dure. In de twee periodes daarna kwam de Leidse ploeg steeds terug, maar kon niet het initiatief overnemen. Om uiteindelijk een overwinning te forceren werd in de laatste periode een alles of niets offensief ingezet. Dit resulteerde in veel uitsluitingen aan Griekse kant, maar niet in doelpunten. Wel in kansen voor de thuisploeg, die dus uiteindelijk toch nog een afgetekende overwinning wist binnen te slepen

Voor ZVL-BAM stond zondag nog de slotwedstrijd op het programma tegen Torpi Targu Mures. De Roemeense dwerg in het gezelschap had in drie wedstrijden al meer dan 100 doelpunten tegen gekregen en was ook voor de Nederlandse titelhouder geen partij. In het derde kwart mocht de Roemeense ploeg de spreekwoordelijk eer redden: 32-1.

Olympiacos – ZVL-BAM 16-8 (6-2, 1-3, 4-3, 5-0)
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Kitty Lynn Joustra 1, Marloes Cabout 1, Britt van Dam 1 en Brigitte Sleeking 1.

ZVL-BAM – Mures 32-1 (6-0, 7-0, 12-1, 7-0)
Doelpunten ZVL:
Femke Aan 5, Maartje van Rijn 5, Britt van Dam 4, Marloes Cabout 3, Kitty Lynn Joustra 3, Brigitte Sleeking 3, Danique Gras 2, Iefke van Belkum 2, Brenda Weber 2, Anne Paardekooper 2 en Marianne de Groot 1.

Foto: Iefke van Belkum, vier treffers tegen Olympiacos

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.