Nieuwsbericht

Verlies en winst ZVL in Athene

Na verlies in de openingswedstrijd tegen het Griekse Vouliagmani (9-6) en een zeer ruime overwinning in het tweede duel tegen het Italiaanse NGM Firenze (2-14) heeft de Nederlandse kampioen en bekerwinnaars ZVL BAM nog altijd uitzicht op een plaats in de volgende ronde van het Europa-Cuptoernooi. De poule in de Griekse hoofdstad Athene is zwaar, loodzwaar. De Leidse ploeg speelt dit weekeinde namelijk ook nog tegen de andere Griekse ploeg, Olympiakos. Daarnaast ook nog tegen Torpi Targu Mures uit Roemenië. Het zal een heidens karwei worden om bij de eerste twee te eindigen, hetgeen noodzakelijk is om een ronde verder te komen.
Vrijdagochtend was Vouliagmeni een maatje te groot voor ZVL-BAM. Vrijdagavond waren de meiden opgeladen en scherp om revanche te nemen. Dat heeft NGM Firenze geweten, want de Italiaanse ploeg was kansloos.

De ploeg uit Italie trof een tot op het bot gemotiveerd ZVL-BAM en daar waar in de ochtend aanvallend geen vuist kon worden gemaakt waren de Leidse dames nu uitstekend op dreef. Het tempo van de ochtend werd nu aangevuld met strak uitgespeelde aanvallen en die waren niet alleen soms erg fraai, maar vrijwel allemaal zeer effectief. Pas na een tussenstand van 0-7 kon de Italiaanse ploeg scoren. Wel waren inmiddels alle middelen uit de kast getrokken om de Nederlandse vrouwen te intimideren. Dit resulteerde echter alleen maar in uitsluitingen waar ZVL-BAM gretig gebruik van maakte. Van 1-7 werd dan ook gestaag de voorsprong uitgebouwd naar een 2-14 overwinning. Zes van de veertien Leidse doelpunten kwamen uit handen van waarbij Marianne de Groot.

Vouliagmani – ZVL BAM 9-6 (3-1, 2-1, 1-2, 3-2).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 2, Kitty Lyn Joustra 2, Femke Aan en Marianne de Groot.

NGM Firenze – ZVL 2-14 (0-3, 1-4, 1-3, 0-4).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 6, Iefke van Belkum 3, Brigitte Sleeking 3, Femke Aan en Malissa van Rijn.

Op de foto van Robert Gras: Marianne de Groot, die zes keer scoorde tegen Firenze.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.