Nieuwsbericht

Verlies en winst ZVL in Athene

Na verlies in de openingswedstrijd tegen het Griekse Vouliagmani (9-6) en een zeer ruime overwinning in het tweede duel tegen het Italiaanse NGM Firenze (2-14) heeft de Nederlandse kampioen en bekerwinnaars ZVL BAM nog altijd uitzicht op een plaats in de volgende ronde van het Europa-Cuptoernooi. De poule in de Griekse hoofdstad Athene is zwaar, loodzwaar. De Leidse ploeg speelt dit weekeinde namelijk ook nog tegen de andere Griekse ploeg, Olympiakos. Daarnaast ook nog tegen Torpi Targu Mures uit Roemenië. Het zal een heidens karwei worden om bij de eerste twee te eindigen, hetgeen noodzakelijk is om een ronde verder te komen.
Vrijdagochtend was Vouliagmeni een maatje te groot voor ZVL-BAM. Vrijdagavond waren de meiden opgeladen en scherp om revanche te nemen. Dat heeft NGM Firenze geweten, want de Italiaanse ploeg was kansloos.

De ploeg uit Italie trof een tot op het bot gemotiveerd ZVL-BAM en daar waar in de ochtend aanvallend geen vuist kon worden gemaakt waren de Leidse dames nu uitstekend op dreef. Het tempo van de ochtend werd nu aangevuld met strak uitgespeelde aanvallen en die waren niet alleen soms erg fraai, maar vrijwel allemaal zeer effectief. Pas na een tussenstand van 0-7 kon de Italiaanse ploeg scoren. Wel waren inmiddels alle middelen uit de kast getrokken om de Nederlandse vrouwen te intimideren. Dit resulteerde echter alleen maar in uitsluitingen waar ZVL-BAM gretig gebruik van maakte. Van 1-7 werd dan ook gestaag de voorsprong uitgebouwd naar een 2-14 overwinning. Zes van de veertien Leidse doelpunten kwamen uit handen van waarbij Marianne de Groot.

Vouliagmani – ZVL BAM 9-6 (3-1, 2-1, 1-2, 3-2).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 2, Kitty Lyn Joustra 2, Femke Aan en Marianne de Groot.

NGM Firenze – ZVL 2-14 (0-3, 1-4, 1-3, 0-4).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 6, Iefke van Belkum 3, Brigitte Sleeking 3, Femke Aan en Malissa van Rijn.

Op de foto van Robert Gras: Marianne de Groot, die zes keer scoorde tegen Firenze.