Nieuwsbericht

Sport Filmfestival bij 25e Marathon

Leiden krijgt er met het Sport Filmfestival een extra filmfestival bij. Om het feest van de 25e Leiden Marathon extra luister bij te zetten, organiseert LIFF op 14, 15 en 16 mei 2015 een festival dat helemaal om de sportfilm zal draaien. Het festival zal plaatsvinden in bioscoop Kijkhuis, die bovendien omgevormd zal worden tot sportcafé. Bij alle films zullen topsporters uit de desbetreffende sport worden uitgenodigd om na te praten over de film en de sport.

Welke films precies getoond gaan worden tijdens het Sport Filmfestival, is nog niet bekend. Het publiek zal worden gevraagd mee te denken over de programmering en favoriete sporten aan te dragen waar het Leiden International Film festival passende films bij zal zoeken. Het programma zal een grote verscheidenheid aan sporten omvatten, al zullen er tevens enkele hardloopfilms worden aangeboden. Dit vanwege de relatie met de jubilerende Leiden Marathon die op 16 en 17 mei wordt gehouden.

Het Sport Filmfestival komt tot stand dankzij een unieke samenwerking tussen het Leiden International Film festival, de Leiden Marathon en Topsport Leiden.

Over het Leiden International Film Festival

Opgericht in 2006 is het Leiden International Film Festival tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. De editie in 2014 duurde tien dagen, telde 87 films uit 28 landen en had onder andere premières van Whiplash, Coming Home, Mommy, Leviathan, Wish I Was Here, Camp X-Ray, Calvary  en What We Do In the Shadows. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek. Op het LIFF zetten deze filmmakers hun vaak eerste internationale stap, maar het zijn de grote namen van de toekomst.
De tiende editie van LIFF zal zijn van 30 oktober tot 8 november 2015.

Over Leiden Marathon

Leiden Marathon werd in 1991 voor het eerst gehouden en is uitgegroeid tot het 12e sportevenement en 8e loopevenement van Nederland (bron: Bureau Respons). In 2015 worden 15.000 lopers verwacht die door de tienduizenden toeschouwers in Leiden en omliggende dorpen enthousiast worden verwelkomd.  Tijdens de 25e editie worden voor het eerst de Nederlandse Kampioenschappen Halve Marathon gehouden en is de hele nationale top aanwezig.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.