Nieuwsbericht

Benauwde zege DIOK

In de eerste wedstrijd van de Plate competitie heeft DIOK een benauwde overwinning op Amstelveen geboekt. In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht toen DIOK via 0-7 en 0-12  uitliep naar een 7-19 voorsprong. Maar Amstelveen kwam nog voor rust terug tot 15-19, waarna DIOK in de tweede helft het initiatief verder uit handen gaf. Vlak voor tijd stond de Leidse ploeg opeens met 25-24 achter, toen Leon Koenen in de slotseconden nog mocht aanleggen voor een penalty. Ondanks de harde tegenwind schoot hij raak, waarmee hij alsnog een nipte 25-27 overwinning voor DIOK binnenhaalde.

Door de vele regen van de afgelopen dagen waren de velden in Leiden onbespeelbaar geworden, daarom werd de wedstrijd verplaatst naar Amstelveen. Ook daar stormde het echter flink en dat maakte het lastig voor DIOK om haar wijde aanvalsspel te spelen. Toch wist DIOK via Leon Koenen in de eerste twintig minuten gaten in de Amstelveense defensie te vinden. Tot tweemaal toe wist Koenen de lijn te passeren, en met een rake conversie erbij bracht dat de voorsprong voor DIOK op 0-12. De concentratie verslapte daarna en prompt kwam Amstelveen terug tot 7-12. Aanvoerder Vincent Grimbergen scoorde tien minuten later DIOK’s derde try van de dag en met de conversie erbij stond het zo 7-19. DIOK verzuimde daarop om door te drukken en zag Amstelveen vanuit een try en penalty nog voor rust terug komen tot 15-19.

De tweede helft kende daarna een ongelooflijk spannend scoreverloop waarin DIOK en Amstelveen afwisselend op voorsprong kwamen. Amstelveen begon sterk aan de tweede helft en kwam zowaar op voorsprong: 22-19. DIOK moest daarop komen en het was nieuwkomer Frank Nijenhuis – de van de Rotterdamse studenten overgekomen tweede rijer en international – die zijn debuut  mocht opluisteren met de vierde bonuspunttry voor DIOK: 22-24. Met iets minder dan een kwartier te spelen was het toen toch weer Amstelveen dat vanuit een penalty op 25-24 kwam. Die score bleef lang op het bord tot DIOK in de slotseconden een penalty mee kreeg. Ondanks de druk en de tegenwind schoot Leon Koenen deze penalty feilloos binnen waarmee hij alsnog met 25-27 de overwinning binnen sleepte. Met twee try’s, twee conversies en de beslissende penalty had de jarige Leon Koenen zo een groot aandeel in de overwinning; een mooier verjaardagscadeau had hij zichzelf en zijn team niet kunnen geven.

Op de foto van Els Barnas: Frank Nijenhuis luisterde zijn debuut voor DIOK op met een score.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.