Nieuwsbericht

ZVL-BAM klaar voor Europa Cup

Normaal begint het Europese seizoen voor een ploeg als ZVL-BAM in november. Dit jaar was er echter geen eerste ronde voor de beste waterpolosters van Europa, zodat pas nu, in januari, de eerste wedstrijden op het programma staan. De Leidse ploeg speelt in een poule in Athene, waarbij de eerste twee plaatsen recht geven op een plek in de kwartfinales.

De landskampioen en bekerwinnaar speelt dus in Griekenland. In eerste instantie was Targu Muresh in Roemenië de beoogde speellocatie, maar te elfder ure werd hier het bad door de LEN, de overkoepelende waterpolo-organisatie, afgekeurd. De beide Griekse ploegen in de poule hebben vervolgens de organisatie naar zich toegetrokken.

In Athene treed de ploeg van Koen Plasmeijer (foto) aan in een ware ‘poule des doods’. Naast van Griekse zijde de kampioen en bekerwinnaar NC Vouliagmeni en Olympiacos SFP als tegenstanders zal uit het waterpologekke Italië NGM Firenze aanvliegen en de poule wordt gecompleteerd met de Roemeense kampioen CS Torpi Targu Mures.  

“Een zware dobber”, aldus Coach Koen Plasmeijer. “Dit is wel de slechtste loting die we hadden kunnen treffen. Je wilt graag een ronde verder komen, maar we spelen hier met drie topploegen om twee plaatsen.” ZVL-BAM wordt in deze poule gezien als een outsider met een kans. De aderlating van afgelopen zomer (vier vertrokken speelsters) en een nog steeds geblesseerde Ilse Koolhaas maken dat de ploeg met de nieuwe aanvoerster Marianne de Groot keihard zal moeten knokken en ook wat geluk zal moeten hebben om een plek bij de eerste twee te bereiken.

Vanuit Athene zal er dagelijks verslaggeving zijn. ZVL-BAM is ook te volgen via de twitter-account @ZVLBAM en verslagen zullen op deze site en op Facebook te lezen zijn.