Nieuwsbericht

ZVL-BAM klaar voor Europa Cup

Normaal begint het Europese seizoen voor een ploeg als ZVL-BAM in november. Dit jaar was er echter geen eerste ronde voor de beste waterpolosters van Europa, zodat pas nu, in januari, de eerste wedstrijden op het programma staan. De Leidse ploeg speelt in een poule in Athene, waarbij de eerste twee plaatsen recht geven op een plek in de kwartfinales.

De landskampioen en bekerwinnaar speelt dus in Griekenland. In eerste instantie was Targu Muresh in Roemenië de beoogde speellocatie, maar te elfder ure werd hier het bad door de LEN, de overkoepelende waterpolo-organisatie, afgekeurd. De beide Griekse ploegen in de poule hebben vervolgens de organisatie naar zich toegetrokken.

In Athene treed de ploeg van Koen Plasmeijer (foto) aan in een ware ‘poule des doods’. Naast van Griekse zijde de kampioen en bekerwinnaar NC Vouliagmeni en Olympiacos SFP als tegenstanders zal uit het waterpologekke Italië NGM Firenze aanvliegen en de poule wordt gecompleteerd met de Roemeense kampioen CS Torpi Targu Mures.  

“Een zware dobber”, aldus Coach Koen Plasmeijer. “Dit is wel de slechtste loting die we hadden kunnen treffen. Je wilt graag een ronde verder komen, maar we spelen hier met drie topploegen om twee plaatsen.” ZVL-BAM wordt in deze poule gezien als een outsider met een kans. De aderlating van afgelopen zomer (vier vertrokken speelsters) en een nog steeds geblesseerde Ilse Koolhaas maken dat de ploeg met de nieuwe aanvoerster Marianne de Groot keihard zal moeten knokken en ook wat geluk zal moeten hebben om een plek bij de eerste twee te bereiken.

Vanuit Athene zal er dagelijks verslaggeving zijn. ZVL-BAM is ook te volgen via de twitter-account @ZVLBAM en verslagen zullen op deze site en op Facebook te lezen zijn.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.