Nieuwsbericht

De Zijl controleert ‘rustig’ duel

Begin januari loop je altijd het risico dat door de lange winterstop en de vele oliebollen de scherpte en de snelheid uit je team weg is. De discipline is even losgelaten en als het seizoen weer begint zie je pas wat de gevolgen zijn.

Zaterdag trokken de waterpoloërs van De Zijl naar laagvlieger de Ham in Wormerveer voor een wedstrijd in niet alleen het kleinste, maar ook het enige zwembad met een obstakel: de glijbaan is voor de wisselbank en coach een lastig te omzeilen element. Storend, maar verder niet meer dan dat.

Met een gehavende selectie (drie basisspelers ziek of geblesseerd ) was de ploeg van Niels Joor niet op zoek naar een grote overwinning. maar meer naar het spelen van een degelijke partij. Na een snelle eerste ronde stond er al een voorsprong op het scorebord: 2-3.

De Zijl controleerde daarna de wedstrijd. Op het scorebord leken de ploegen aan elkaar gewaagd, maar coach Niels Joor was geen moment echt bezorgd geweest. “We speelden goed gecontroleerd en namen geen enkel risico.”

Met de uiteindelijke 9-11 overwinning houdt De Zijl aansluiting met de top-6 en aanstaande zaterdag staat thuis de wedstrijd tegen de nummer 6, Het Ravijn, op het programma. “Deze wedstrijd was een goede voorbereiding op volgende week. We willen terug in de top-6”, liet aanvoerder Tim van der Meer strijdlustig optekenen.

Helaas geen wedstrijden van ZVL. De KNZB plande wel een dubbel voor de landskampioen in het komende weekeinde als de ploeg in Athene speelt voor de Europacup, maar niet in afgelopen weekeinde. Er zal dus wederom her en der moeten worden geschoven.

De Ham –De Zijl Zwemsport 9-11
Periodestanden: 2-3, 2-2, 2-3, 3-3
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 6, Jasper Haasnoot 2, Joost Lameijer, Thijs Versluis en Ronald van der Tang.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.