Nieuwsbericht

Prachtig ‘zilver’ voor Vermaas

Dat dé topspeelster van Nederland, de nationaal kampioene van de afgelopen tien jaar, een maatje te groot voor haar was, lag in de lijn der verwachtingen. Maar met een schitterende tweede plek mag het Leidse tafeltennistalent Kim Vermaas terugkijken op een zeer geslaagd Masters 2015. Het gat tussen haar en Li Jiao was groot (11-5, 11-4, 11-6 en 11-5), maar er staat nu eenmaal geen maat op de voormalige Chinese.

Als Kim Vermaas later terugblikt op dit derde Masterstoernooi in de hal van haar eigen vereniging Scylla, dan zal ze in elk geval een bladzijde met een gouden randje tegenkomen met daarop het verhaal van haar halve finale tegen Ana Gororita. Ze versloeg de Roemeense kopvrouw van het de laatste jaren heersende Dozy Den Helder (drie keer landskampioen in de laatste vier jaar) voor de eerste keer in haar nog prille loopbaan.

Dat gebeurde in een heroïsche partij over de maximale zeven games. Vermaas opende daarin sterk met 11-8, maar werd daarna geconfronteerd met de kracht van Gogorita, die de volgende twee games pakte met twee keer 11-5. Kim Vermaas is echter de laatste tijd gegroeid en slaagde er in om uit het dalletje te klimmen via 11-8 in de vierde game. Maar weer nam de Helderse speelsters een voorsprong, 9-11 in game nummer vijf.

Net als eerder in het toernooi tegen Rianne van Duin, Natalia Balicka en Alice Barendrecht bleek Kim Vermaas echter over de langste adem te beschikken. Op indrukwekkende wijze won ze de laatste twee games met 11-6 en 11-9. Vooral de laatste game was heel spannend. De prima start van Vermaas noopte Gogorita om bij 7-4 een time-out te nemen. Dat hielp haar. Het werd 7-7, waarop Vermaas even een stop inlaste voor wat overleg. En ook voor de Leidse werkte het, want ze finishte zeer sterk en trok de beslissende game met 11-9 naar zich toe.

Dat de Masterstitel naar de als eerste geplaatste Li Jiao ging was verwacht, maar dat deed niets af aan de prachtige prestatie van Kim Vermaas. Bij de mannen zat de plaatsingscommissie er naast. De als eerste ingeschatte Ewout Oostlander moest het in de finale afleggen tegen de als vierde geplaatste Rajko Gommers.

Op de foto: Een glunderende Kim Vermaas (tweede van rechts naast winnares Li Jiao).

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.