Nieuwsbericht

1250 lopers bij zonnige Bosloop

Ongeveer 1250 hardlopers maakten zondag hun sportieve voornemens waar met hun deelname aan de Runnersworld Leiden Bosloop. Deze derde wedstrijd in het Zorg & Zekerheidcircuit kende een zonnige 20ste editie. Leiden Atletiek, Loopgroep Oegstgeest en LUHV Currimus zorgden voor een vlekkeloze organisatie en het weer deed de rest. Het parcours voerde rond en door de Leidse Hout en voor de langere afstanden richting Merenwijk. Start en finish waren op de atletiekbaan.

Met veel enthousiasme gingen een kleine 100 jonge lopers - al dan niet begeleid door een ouder - van start voor hun 1 kilometer lange GeZZinsloop. Waar enkelen de modderplassen in de Leidse Hout probeerden te omzeilen, vonden anderen het juist prachtig om er dwars doorheen te stampen. Een half uur later gingen de lopers voor de 10 en 15 kilometer van start. Marlies Jongerius van Olympus'70 uit Naaldwijk en Said Kanfaoui van AV Gouda waren de snelsten op de 10 kilometer. Gerben van der Luijt was op plaats drie de snelste Leidenaar.

Said's broer Aziz won de 15 kilometer voor meervoudig winnaar Michael Woerden. Hier was Edgard Creemers op plaats vier de snelste thuisloper. Bij de vrouwen won Nancy Sieling van de Noordwijkerhoutse Strandlopers de langste afstand voor Leidenaars Jozien Stolwijk en Bianca van Bree. Op de 5 kilometer gingen de favorieten naar huis met de eerste prijzen: Silke Schmidt uit Leiden en Hans van Hateren van AV De Spartaan uit Lisse.

Uitslagen: http://www.zorgenzekerheidcircuit.nl/uitslagen/runnersworld_leiden_bosloop/index.html

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.