Nieuwsbericht

Kim Vermaas in kwartfinales Masters

Kim Vermaas vertegenwoordigt zondag op de laatste dag van de Masters haar eigen organiserende vereniging Scylla. Het Leidse talent plaatste zich zaterdag in de playoffs van de derde ronde bij de laatste acht van het jaarlijkse toernooi voor de beste tafeltennissers en -sters uit de Nederlandse competitie. Vermaas deed dat via een 4-1 (11-8, 12-10, 11-5, 9-11 en 11-7) overwinning op Alice Barendrecht.

Daarvoor won de als zesde geplaatste Vermaas haar beide wedstrijden in de tweede ronde, de eerste waarin zij uitkwam. Zowel tegen Rianne van Duin als tegen Natalia Balicka werd het 4-2 voor Kim Vermaas. Tegen Van Duin bleek ze over de langste adem te beschikken, want in het begin van de partij liep het niet zoals gewenst. Vermaas kwam op een achterstand van 0-2 (9-11 en 2-11)(, waarna de vol aan de bak moest. Dat deed ze voorbeeldig. Via games van 11-8, 11-9, 11-5 en 11-5 werd de deur van het toernooi voor de neus van Van Duin gesloten.

Tegen de Poolse Natalia Balicka trok Vermaas de lijn prachtig door. Met 11-3, 11-6 en 11-8 zette ze een overtuigende voorsprong van 3-0 op de borden. Balicka kwam daarna met dubbele gamewinst (beide via verlenging) wel terug, maar het laatste woord was met 11-5 toch aan Vermaas.

Ook in de derde ronde won de Scylla-speelster de eerste drie games en mag zich nu opmaken voor de kwartfinale tegen Suzanne Dieker, volgens de plaatsingscommissie één plekje hoger ingeschat dan Vermaas, maar die heeft het voordeel van haar thuishal en eigen publiek, dat zich om 11:50 mag melden aan de Voorschoterweg. Bij winst speelt ze om 14:20 de halve finale.

De overige Scylanen kijken op de finaledag van het Masterstoernooi toe. Marie Depuyt kwam op overtuigende wijze de eerste ronde door. Zowel tegen Yoeke Gunsing als tegen Kimberly ‘t Hooft werd het 3-0. In de tweede ronde lag de eindstreep voor Depuyt. Ze verloor met 3-2 van Jasminka Oeij en na een prima begin met 3-1 van Angelique Gertenbach.

Voor Marlotte Staps kwam het in de eerste ronde neer op onderlinge gamepunten. Evenals haar twee poulegenotes won Staps één partij. Melissa Bours mocht verder, omdat zij met 3-0 van Jacintha de Hoop won. De beide andere wedstrijden eindigden in 3-1.

Bij de mannen kreeg Scylla op vrijdagavond een extra deelnemer. Tiis van der Werf werd tweede bij de Jeugdmasters en mocht daarom meedoen in het hoofdtoernooi. Hij weerde zich dapper, maar moest toch het hoofd buigen voor Roel Bogie (3-2) en Chris Walbrecht (3-1). Met het zilver bij de jeugd toonde hij echter wél aan, dat Scylla een talent voor de toekomst in huis heeft.

Scylla-kopman Thomas Bénit had het tegen twee jeugdige talenten moeilijk, maar won de eerste ronde wel. Hij versloeg Patrick Oeij met 3-0 (14-12, 11-8 en 11-3), maar had tegen Stellan Smid (de winnaar van de Jeugdmasters) vijf games nodig. In de tweede ronde kon Bénit geen potten breken. Zowel van Boris de Vries als van de Fin Benedek Olah verloor hij met 4-0.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.