Nieuwsbericht

Jeugd Masters groot succes

De Tafeltennis Masters bij Scylla zijn vrijdag succesvol gestart met een nieuw element: De Jeugd Masters. De beste jeugdspelers van Nederland streden in het Scylla Tafeltenniscentrum om de titel. Scylla was als organiserende vereniging sterk vertegenwoordigd door de tweeling Ids en Tiis van der Werf en Esmee van Marwijk.

Tiis van der Werf verkeerde in uitstekende vorm en wist zelfs door te dringen tot de finale. Daar moest hij het echter afleggen tegen Nederlands teamspeler Stellan Smid. Van der Werf nam nog wel het initiatief met winst in de openingsgame, maar in de drie games die volgden was Smid toch de betere. Esmee van Marwijk haalde ondanks haar goede spel de finale van de meisjes niet. Daar ging de titel naar de Shuhan Men die met aanvallend spel won van Nena Zantman.

De komende dagen komen de senioren in actie. Bij de mannen is Nederlands kampioen Ewout Oostwouder licht favoriet. Bij de vrouwen is Li Jao, meervoudig Europees kampioen, de grote kanshebber. De finales worden op 4 januari gespeeld in het Scylla Tafeltenniscentrum.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.