Nieuwsbericht

Weer toptafeltennis in Leiden

Voor de derde keer op rij wordt het kalenderjaar geopend met toptafeltennis in Leiden. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 januari strijden in de hal van Scylla, Voorschoterweg bij zwembad De Vliet, de beste spelers en speelsters van Nederland om de Mastertitels. Het bal wordt op vrijdagochtend al geopend door de jeugd. De beste jongens en meisjes van ons land spelen in zeskampen om de plekken in de finales, die rond 13:30 uur beginnen.

Daarna, dat zal rond de klok van twee uur zijn, spelen de senioren (en de besten van de jeugd) de eerste en tweede ronde van de Masters. Die wedstrijden duren tot ongeveer acht uur.

Zaterdag is er een volle dag toptafeltennis. Van 10:00 tot 21:30 uur wordt dan de derde ronde van de Masters gespeeld. De echte beslissingen vallen op zondag. Dan beginnen de vrouwen om 11:00 en 11:50 uur aan hun kwartfinales, die tot de halve finales (14:20 uur) en uiteindelijk de finale (16:00 uur) zullen leiden.

De mannen cirkelen daar tussendoor met om 12:40 en 13:30 uur de kwartfinales, gevolgd door de halve finales om 15:10 uur en de finale om 17:00 uur.
Bij de vrouwen is Li Jao de grote favoriete, terwijl bij de mannen de winnaar van vorig jaar en nationaal kampioen Ewout Oostwouder de te kloppen speler lijkt te zijn.

Uiteraard levert ook gastheer Scylla een aantal deelnemers. Drie bij de vrouwen: Marie Depuydt, Kim Vermaas en Marlotte Staps. Bij de mannen is Thomas Bénit (foto) de enige, die op zijn eigen tafel speelt.

De toegang bij de wedstrijden in de hal van Scylla is gratis.

Meer informatie: www.nttb.nl/tafeltennis-masters