Nieuwsbericht

Weer toptafeltennis in Leiden

Voor de derde keer op rij wordt het kalenderjaar geopend met toptafeltennis in Leiden. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 januari strijden in de hal van Scylla, Voorschoterweg bij zwembad De Vliet, de beste spelers en speelsters van Nederland om de Mastertitels. Het bal wordt op vrijdagochtend al geopend door de jeugd. De beste jongens en meisjes van ons land spelen in zeskampen om de plekken in de finales, die rond 13:30 uur beginnen.

Daarna, dat zal rond de klok van twee uur zijn, spelen de senioren (en de besten van de jeugd) de eerste en tweede ronde van de Masters. Die wedstrijden duren tot ongeveer acht uur.

Zaterdag is er een volle dag toptafeltennis. Van 10:00 tot 21:30 uur wordt dan de derde ronde van de Masters gespeeld. De echte beslissingen vallen op zondag. Dan beginnen de vrouwen om 11:00 en 11:50 uur aan hun kwartfinales, die tot de halve finales (14:20 uur) en uiteindelijk de finale (16:00 uur) zullen leiden.

De mannen cirkelen daar tussendoor met om 12:40 en 13:30 uur de kwartfinales, gevolgd door de halve finales om 15:10 uur en de finale om 17:00 uur.
Bij de vrouwen is Li Jao de grote favoriete, terwijl bij de mannen de winnaar van vorig jaar en nationaal kampioen Ewout Oostwouder de te kloppen speler lijkt te zijn.

Uiteraard levert ook gastheer Scylla een aantal deelnemers. Drie bij de vrouwen: Marie Depuydt, Kim Vermaas en Marlotte Staps. Bij de mannen is Thomas Bénit (foto) de enige, die op zijn eigen tafel speelt.

De toegang bij de wedstrijden in de hal van Scylla is gratis.

Meer informatie: www.nttb.nl/tafeltennis-masters

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.