Nieuwsbericht

Winst en verlies voor De Zijl

Begin december,  de sint en zijn hulptroepen zitten net op de return vlucht naar Spanje en de kerst is nog maar twee en een halve week weg. Toch worden er ook nu  geen cadeautjes weggegeven in waterpolo land, zo bleek dit weekend maar weer.

Zaterdag kreeg de ploeg van Niels Joor laagvlieger MNC Dordrecht op visite in De Zijl .De Dordtse ploeg onder leiding van oud De Zijl speler Joachim de Ruijscher heeft een team met veel ervaren , maar mist dit seizoen de kracht om door te drukken in de wedstrijden. Ook De Zijl bleek een maatje te groot. De Leidse ploeg had weinig moeite om de MNC op afstand te houden. Na een gat geslagen te hebben in de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op en hield de thuisploeg de punten veilig in Leiden.

Zondag begon De Zijl uit in Amersfoort bij AZ&PC de Amer weer goed. Hoewel de stand na de eerste periode nog gelijk was wist de ploeg in de tweede en derde periode een gat te slaan van twee doelpunten, zodat de laatste periode met een 8-10 voorsprong werd begonnen.  De vele persoonlijke fouten braken De Zijl echter op: De vele spelers met drie persoonlijke fouten noodzaakten zelfs coach Joor om de zwembroek tevoorschijn te halen. In de laatste periode keek De Zijl dan ook ineens tegen een achterstand van 12-10 aan. Er kwamen nog wel kansen, maar de Leidse ploeg kwam niet meer langszij. “Natuurlijk balen we! De manmeer liep voor geen meter”, zo stelde aanvoerder Tim van der Meer. “En dan op het laatst net niet een punt meepakken, waar je op drie had gehoopt, is erg zuur.”

ZVL-BAM toog, door de zeer vreemde dubbele vrouwencompetitie weer eens naar Wormerveer om De Ham te ontmoeten. Na 13-5 en 9-12 overwinningen in de competitie en een 7-9 en 18-5 winst in de beker zou het resultaat in Wormerveer geen verrassing mogen zijn. Wie deze competitie heeft bedacht, heeft waarschijnlijk geen rekening gehouden met de teams in de competitie. Het is voor de top-4 eigenlijk alleen maar spelen om schade te voorkomen in dit soort fysieke wedstrijden tegen ploegen die het ‘net’ niet aankunnen.  ZVL-BAM begon dan ook zeer behoudend en liet de thuisploeg lekker uitrazen. Halverwege stond er een 3-10 voorsprong op het scorebord en deze marge van zeven doelpunten zou de rest van de wedstrijd in stand blijven: 7-14.

De Zijl Zwemsport – MNC Dordrecht 11-9
Periodestanden: 4-2, 3-3, 3-3, 1-1.
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Koen Heiden 3, Jasper Haasnoot 2, Tim van er Meer, Omar Qachach, Thijs Versluis.

AZ&PC – De Zijl Zwemsport 13-12
Periodestanden: 3-3, 3-4, 2-3, 5-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Tim van der Meer 2, Koen Heiden 2, Daan Heiden 2, Jasper Haasnoot, Omar Qachach.

De Ham – ZVL-BAM 7-14
Periodestanden: 2-4, 1-6, 2-1, 2-3
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 4, Britt van Dam 3, Femke Aan 2, Marianne de Groot 2, Danique Gras, Anne Paardekooper, Malissa van Rijn.

Op de foto van Robert Gras: De Zijl verdedigt met succes in de wedstrijd tegen MNC Dordrecht.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.