Nieuwsbericht

DIOK staat met lege handen

DIOK heeft uit tegen Hilversum alles gedaan wat het kon om een plek in de play-offs veilig te stellen, maar het was niet genoeg. In en van Hilversum werd in een zenuwslopende wedstrijd nipt met 25-17 verloren. Dat betekende geen punten voor de ranglijst en dus één punt te weinig voor plaatsing bij de top-6. Heel erg zuur voor de mannen van DIOK, die de afgelopen weken ondanks de vele blessures als groep onwijs hard zijn blijven werken en tot de laatste seconden zijn blijven vechten voor hun kans.

De opdracht voor DIOK was vooraf helder: er moest minimaal één punt gehaald worden om RC ’t Gooi te achterhalen op de ranglijst. Dat betekende: winnen of anders met 7 punten of minder verliezen óf minimaal vier try’s scoren. Een lastige opdracht als je weet dat je tegen nr. 2 RC Hilversum speelt, dat al jaren in de top van Nederland meedraait. Toch begon DIOK begon prima aan de wedstrijd en kwam het via een rake penalty al na 7 minuten op een 0-3 voorsprong. Een klein kwartier later was het oud-DIOK speler Marcus Holden die Hilversum met een try + conversie op 7-3 bracht. DIOK sloeg echter meteen terug en kwam twee minuten later via wederom een rake penalty op 7-6. Een kwartier later kwam DIOK uit een penalty zelfs brutaal op een 6-9 voorsprong. Lang kon DIOK daar overigens niet van genieten, want Hilversum scoorde op slag van rust uit een penalty de 10-9.

De wedstrijd bleef ook in de tweede helft gelijk op gaan. DIOK bleef vasthouden aan zijn strijdplan en kreeg de kans om vanuit een penalty op voorsprong te komen. Deze poging ging mis, en prompt was het RC Hilversum dat even later een try en conversie wist te scoren: 17-9. DIOK gaf zich niet gewonnen en scoorde eindelijk een try: 17-14. De spanning steeg en de gemoederen op het veld liepen af en toe hoog op. DIOK zag gedurende de wedstrijd twee spelers met geel voor 10 minuten naar de kant gaan, maar het wist desondanks nog lang de schade beperkt te houden. Tot twintig minuten voor tijd de scrum-half van Hilversum wist te scoren. DIOK wist dat het weer moest komen en vanuit een penalty kwam het terug tot 22-17. Met deze score had iedereen kunnen leven, en zou de play-offs de beloning zijn. Maar het mocht niet zo zijn. Twee minuten voor tijd kreeg Hilversum wederom een penalty en voltrok zich een noodscenario: 25-17. Playoffs buiten bereik. DIOK deed nog een uiterste krachtinspanning en wist in de laatste seconden zelfs nog tot over de tryline te komen, maar de scheidsrechter oordeelde dat het geen score was. Door deze einduitslag kwam DIOK één schamel puntje tekort voor plaatsing bij de top 6. Zuur, want dit team had zeker meer verdiend.

Nu wacht DIOK niet de strijd om het kampioenschap, maar de strijd tegen degradatie. Nou zal dat gezien het niveauverschil met de andere teams geen probleem worden voor DIOK, maar het voelt toch anders dan spelen tegen de topteams van Nederland. Toch weet DIOK nog van twee jaar terug - toen het in een vergelijkbaar scenario ook op één punt de play-offs mis liep, dat winst in de Plate competitie wel degelijk voor een positief einde van het seizoen kan zorgen. Als de teleurstelling gezakt is, zal dat ook de doelstelling moeten zijn: winst in de Plate en volop bouwen aan een team dat volgend seizoen wel de strijd in de top aan kan.

Op de foto van Els Barnas: Tjebbe Jehee in actie namens DIOK tegen Hilversum.


 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.