Nieuwsbericht

Scylla plaatst zich bij eerste zes

Enkele weken begonnen de tafeltennissers van Scylla hun eindspurt voor plaatsing in de playoffs van de eredivisie. Dit weekend finishten de Leidenaars sterk. Door het 3-3 gelijkspel tegen Smash ’70 bleef Scylla streekgenoot Pecos nipt voor. Het gelijkspel bleek genoeg voor plaatsing.

Thomas Bénit zette zijn team in Hattem op het goede spoor door de openingspartij tegen Gerben Last te winnen. Nadat verlies van Olivier Altenburg tegen Martijn de Vries was het Benjamin Xu die vervolgens het tweede punt voor Scylla op het bord zette door van Boris de Vries te winnen. Hoewel Altenburg vervolgens kansen had op meer moest hij toestaan dat Last de wedstrijd weer in evenwicht bracht.

Toen Bénit vervolgens wist te winnen van Boris de Vries wisten de Leidse ploeg dat het doel bereikt was. De spannendste wedstrijd van de dag was die tussen Xu en Martijn de Vries. De toeschouwers werden verwend met tafeltennis op hoog niveau, waarbij de kansen op en neer gingen. Uiteindelijk was het de Vries die in de vijfde en beslissende game al vlug een voorsprong nam om die niet meer af te staan (11-8).

Door de overwinning mag het team nu meestrijden om het Nederlands kampioenschap. Thomas Bénit was na afloop opgelucht: “We zijn ontzettend blij dat we na zo'n slechte seizoenstart uiteindelijk toch hebben kunnen bewijzen dat we thuishoren in de playoffs. We hebben in de breedte een heel sterk team en hopen de lijn van de laatste paar wedstrijden door te kunnen zetten in de playoffs. Wie weet kunnen we daar nog verrassen!”

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.