Nieuwsbericht

Scylla plaatst zich bij eerste zes

Enkele weken begonnen de tafeltennissers van Scylla hun eindspurt voor plaatsing in de playoffs van de eredivisie. Dit weekend finishten de Leidenaars sterk. Door het 3-3 gelijkspel tegen Smash ’70 bleef Scylla streekgenoot Pecos nipt voor. Het gelijkspel bleek genoeg voor plaatsing.

Thomas Bénit zette zijn team in Hattem op het goede spoor door de openingspartij tegen Gerben Last te winnen. Nadat verlies van Olivier Altenburg tegen Martijn de Vries was het Benjamin Xu die vervolgens het tweede punt voor Scylla op het bord zette door van Boris de Vries te winnen. Hoewel Altenburg vervolgens kansen had op meer moest hij toestaan dat Last de wedstrijd weer in evenwicht bracht.

Toen Bénit vervolgens wist te winnen van Boris de Vries wisten de Leidse ploeg dat het doel bereikt was. De spannendste wedstrijd van de dag was die tussen Xu en Martijn de Vries. De toeschouwers werden verwend met tafeltennis op hoog niveau, waarbij de kansen op en neer gingen. Uiteindelijk was het de Vries die in de vijfde en beslissende game al vlug een voorsprong nam om die niet meer af te staan (11-8).

Door de overwinning mag het team nu meestrijden om het Nederlands kampioenschap. Thomas Bénit was na afloop opgelucht: “We zijn ontzettend blij dat we na zo'n slechte seizoenstart uiteindelijk toch hebben kunnen bewijzen dat we thuishoren in de playoffs. We hebben in de breedte een heel sterk team en hopen de lijn van de laatste paar wedstrijden door te kunnen zetten in de playoffs. Wie weet kunnen we daar nog verrassen!”