Nieuwsbericht

DIOK toont karakter

DIOK heeft de hoop op een plek in de playoffs levend gehouden door met 13-13 gelijk te spelen tegen Castricum. Na een moeizame openingsfase waarin DIOK al snel met 0-13 achter kwam, herstelde DIOK zich in de tweede helft knap. Dankzij twee penalty’s en een geconverteerde try in de slotseconden sleepte DIOK zo alsnog een 13-13 gelijkspel uit het vuur.

In de openingsfase zetten de bezoekers DIOK stevig onder druk op eigen helft waardoor DIOK in en om de rucks naar alle mogelijke middelen moest grijpen om dit offensief tegen te houden. Het regende penalty’s voor Castricum en het duurde dan ook nog verrassend lang voordat zij op een 0-3 voorsprong kwamen. Nog geen 3 minuten later moest DIOK voor even verder met 14 man; een simpele optelsom na de zoveelste overtreding rond de rucks. Castricum maakte optimaal gebruik van deze situatie door even later te scoren uit de man-meer situatie die zij op de wing gecreëerd hadden. Met de rake conversie erbij werd het zo 0-13. Dit leek het begin van een grotere score, maar de DIOK verdediging hield in het vervolg uitstekend stand. Dankzij een rake penalty van Leon Koenen kwam DIOK voor rust zelfs nog terug tot 3-13. En dat gaf DIOK het geloof terug om in de tweede helft te werken aan een comeback.

De tweede helft begon met een tenue-wissel voor DIOK. Het blauw-geel van DIOK en zwart-geel van Castricum was nauwelijks van elkaar te onderscheiden en dus trok DIOK voor het tweede bedrijf zijn rood-witte uit tenue aan. Na deze metamorfose leek het wel of er een ander team op het veld stond. DIOK nam het initiatief en zette Castricum onder druk op eigen helft. Dit resulteerde al snel in een penalty voor DIOK, die Leon Koenen onberispelijk raak schoot. DIOK voelde dat er meer in zat, helemaal toen het twee minuten later wederom een penalty mee kreeg. Deze poging van DIOK ging helaas mis, net zoals een penalty voor Castricum enkele minuten later. Met 6-13 op het scorebord bleef DIOK op zoek naar een try, maar een beloning bleef lang uit.

In de slotseconden begonnen de DIOK voorwaartsen aan een laatste slotoffensief. Via een aantal snelle rucks kwam DIOK steeds dichter bij de tryline. Het was uiteindelijk de Nederlands-Australische Kieran Hogg – wiens ouders in een grijs verleden ook nog voor DIOK speelden – die de verlossende vijfpunter over de lijn drukte. Leon Koenen hield vervolgens het hoofd koel en met zijn rake conversie werd het zo toch nog 13-13. DIOK kon opgelucht adem halen, want dankzij het gelijkspel blijft DIOK in de race om een plek bij de top 6 die recht geeft op een plek in de play-offs.

Volgende week wordt het voor DIOK het weekend van de waarheid. In de uitwedstrijd tegen nummer twee Hilversum zal DIOK punten moeten pakken om de playoffs te kunnen halen. RC ’t Gooi staat nog één punt boven DIOK, maar kent in koploper The Dukes een zware tegenstander. HRC en Eemland staan daarentegen nu nog twee punten onder DIOK, maar hebben in Ascrum (12e) en Oemoemenoe (11e) juist een relatief eenvoudige tegenstander. Het moge duidelijk zijn dat het spannend gaat worden volgende week.

Foto: Els Barnas

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.