Nieuwsbericht

Winst en verlies waterpoloteams

Een zaterdag in Barendrecht voor de selecties van De Zijl en ZVL-BAM. Het compacte zwembad van het Inge de Bruijn sportfondsenbad is altijd een lastig speelveld geweest. Niet alleen vanwege de ploegen van ZPB, die regelmatig goed in de top weten mee te draaien, maar zeker vanwege het publiek dat als een intimiderende derde factor aanwezig is.

In de heksenketel die daarbij kan ontstaan moet je je blijven concentreren. De ploeg van De Zijl kreeg die knop zaterdag niet snel genoeg om. De Leidenaars lieten zich overbluffen in de eerste periode en daarbij bleek ZPB ook nog eens goed op schot. Elke bal eindigde in de touwen en De Zijl zocht zelf nog naar de vorm. In de tweede periode sloten de mannen van Joor het gat een behoorlijk eind, zodat de rust met slechts drie doelpunten verschil werd ingegaan.

Deze 9-6 bleek echter het breekpunt. De energie om zover in te lopen speelde De Zijl de rest van de wedstrijd parten. De scores bleven, bij beide partijen, nagenoeg achterwege, zodat na perioden van 2-2 en 2-1 de punten in Barendrecht bleven: 13-9. Door dit resultaat zakte De Zijl af naar de achtste plaats in de eredivisie.

Met een dubbelweekend voor de boeg zal de ploeg van Niels Joor er alles aan doen om de draad weer op te pakken en een top-8-klassering veilig te stellen. “We moeten gewoon zes punten pakken”, aldus aanvoerder Tim van der Meer. “Dit team hoor gewoon in het linker rijtje te staan.”

Bij ZVL-BAM leek alles een stuk eenvoudiger te lopen. Net als afgelopen weekend schoten de vrouwen uit de startblokken en namen een 0-4 voorsprong. Maar ook nu kjon die lijn niet worden doorgetrokken. De tweede periode eindigde ondanks het krachtsverschil in een 1-1 gelijkspel.

Maar het collectief van ZVL-BAM kwam goed uit de kleedkamer. “Het groepsproces werpt zijn vruchten af”, aldus coach Koen Plasmeijer, die zijn ploeg via 4-10 een 6-15 overwinning zag pakken. Iefke van Belkum was andermaal belangrijk. Net als vorige week tegen De Ham scoorde ze vijf keer.

“We zijn weliswaar als underdog begonnen, maar de eigen jeugd ontwikkelt zich sterk en de ploeg groeit naar elkaar toe”, zo complimenteerde Plasmeijert zijn selectie, alvorens hij en een aantal van deze jeugdspeelsters zich naar de volgende wedstrijd moesten spoeden.

ZPB H&L Productions – De Zijl Zwemsport 13-9.
Periodestanden: 6-0, 3-6, 2-1, 2-2.
Doelpunten De Zijl: Daan Heiden 3, Jasper Haasnoot 2, Menno Dalmijn 2, Tom Nederend 2.

ZPB H&L Productions – ZVL-BAM 6-15.
Periodestanden: 1-4, 1-1, 2-5, 2-5.
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Marianne de Groot 3, Anne Paardekooper 2, Marloes Cabout 2, Britt van Dam, Femke Aan en Kitty-Lynn Joustra.

Op de foto van Robert Gras: de ploeg van ZVL is klaar voor het vervolg van de wedstrijd tegen ZPB

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.