Nieuwsbericht

DIOK ruim langs Oemoemenoe

Voor eigen publiek heeft DIOK een eenvoudige overwinning geboekt op Oemoemenoe. DIOK scoorde zowel in de eerste als tweede helft drie try’s en in totaal vijf rake conversies, terwijl Oemoemenoe daar slechts twee try’s tegenover wist te stellen. De 40-10 was dan ook een terechte uitslag.

Zoals het een aanvoerder betaamt gaf Tjebbe Jehee in de zevende minuut het goede voorbeeld bij DIOK. Na een serie snelle rucks van de voorwaartsen kon hij de eerste try voor DIOK drukken. Een klein kwartier later volgde - zo bleek later- de mooiste try van de dag. Fly-half Bas Leupen en fullback Leon Koenen combineerden op snelheid over rechts, waarna wing Joris Bonarius met snel voetenwerk tussen een aantal tegenstanders door slalomde en kon scoren. Daarna ging de voet even van het gaspedaal bij DIOK en kon Oemoemenoe komen. Een eerste penalty voor de Zeeuwen ging nog mis, en DIOK kon op eigen tryline nog net een score voorkomen. Na ruim een half uur kreeg Oemoemenoe dan toch loon naar werken toen hun fullback met een dummy-switch aan de buitenkant de DIOK-verdediging wist te foppen. De conversie raakte de paal en dus werd het 14-5. DIOK herpakte zich daarna en na een prachtige break van Alex Barnas tot diep in de 22m kon zijn center maatje Thom de Ruyter twee rucks later alsnog scoren. Met de derde gescoorde conversie voor Leon Koenen werd het zo bij rust 21-5.

In de tweede helft was het wederom DIOK dat het betere van het spel had. In een tijdsbestek van 20 minuten kon DIOK drie bijna identieke push-over try’s met de voorwaartsen scoren. Eerst was het Chez Crosby,  en toen Oemoemenoe wegens geel met een man minder stond, konden ook Peter Verkerk en invaller Vincent Grimbergen een vijfpunter drukken. Leon Koenen schoot twee van de drie conversies raak en bracht DIOK zo op 40-5. DIOK verslapte weer iets en moest zelfs een aantal keer aan de noodrem trekken om Oemoemenoe het scoren te beletten. Scheidsrechter Buist kreeg daar genoeg van en gaf DIOK-invaller Kieran Hogg daarop geel. Met een man minder moest DIOK daarop toch nog een try tegen incasseren, maar omdat de conversie wederom de paal raakte, eindigde de wedstrijd in een keurige 40-10.

Het was een leuke en vermakelijke wedstrijd om te zien voor het Leidse publiek, en dat terwijl momenteel veel basisspelers ontbreken bij DIOK. Het is goed om te zien dat een jonge speler zoals Robin Moenen – die onlangs nog met Oranje onder 19 vijfde werd op het EK in Portugal – moeiteloos het niveau aan kan. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste fase van de competitie zijn er nu nog zeven clubs in de race voor de zes play-off plaatsen. DIOK heeft een zwaar programma voor de boeg waarin het achtereenvolgens nr. 3 Castricum (thuis) en nr. 2 Hilversum (uit) treft. DIOK zal dus boven zichzelf moeten uit stijgen wil het zich in die top-6 handhaven.

Op de foto van Els Barnas: Wing Joris Bonarius in actie namens DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.