Nieuwsbericht

ZVL simpel langs De Ham en Amersfoort

De waterpolosters van ZVL hebben de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie gemakkelijk gewonnen. In De Zijl werd het tegen De Ham 18-3. De slotwedstrijd van het 'normale seizoen' is zondag in Amersfoort.

Liefst tien speelsters kwam namens ZVL tot scoren tegen De Ham, een ploeg uit de staart van de ranglijst. Coach Koen Plasmeijer kon eigenlijk iedereen inzetten, want tegenstand was er nauwelijks. Na een eerste periode van 5-0 was het in feite al bekeken. Maud Megens werd topscoorster met vier doelpunten; jeugdspeelster Brigitte Sleeking maakte er drie.

ZVL - De Ham 18-3 (5-0, 5-2, 3-0 en 5-1).
Doelpunten ZVL: Maud Megens 4, Brigitte Sleekens 3, Marianne de Groot 2, Vivian Sevenich 2, Malissa van Rijn 2, Ilse Koolhaas 1, Marloes Cabout 1, Brenda Weber 1, Britt van Dam 1 en Aukje van Belkum 1.

Zondagmiddag had Amersfoort in eigen bad helemaal niets in te brengen tegen ZVL. De nog puntloze hekkensluiter van de eredivisie verliest elke wedstrijd dit seizoen gemiddeld met een verschil van 15 doelpunten en als je dan de onbetwiste nummer één van Nederland bent, dan dien je dat gemiddelde te overtreffen. ZVL deed dat ook en won met 4-26 via periodestanden van 1-4, 0-7, 2-6 en 1-9. International Vivian Sevenich (foto: waterpolo.nl) was niet af te stoppen en maakte liefst negen doelpunten.

Amersfoort - ZVL 4-26 (1-4, 0-7, 2-6 en 1-9.
Doelpunten ZVL: Vivian Sevenich 9, Maud Megens 6, Marianne de Groot 3, Brenda Weber 2, Brenda Hogenboom 2, Britt van Dam 2, Ilse Koolhaas 1 en Marloes Cabout 1.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.