Nieuwsbericht

Vrouwen Scylla naar Eredivisie B

Met een 1-5 nederlaag tegen VTV sloten de vrouwen van Scylla de teleurstellende eerste fase van de eredivisie tafeltennis af. Zonder kopvrouw Kim Vermaas, de gehele competitie niet beschikbaar wegens een polsblessure, kon het team zich niet mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.
Ook afgelopen weekend werd zij node gemist. Christa Bénit speelde als invalster voor Vermaas verdienstelijk, maar kon onvoldoende weerstand bieden tegen Marieke van der Kamp en Vera van Boheemen. Ook Marie Depuydt kwam niet in de buurt van een overwinning tegen Van der Kamp en de sterke Dong Li. Het enige punt voor Scylla kwam op naam van Marlotte Staps (foto) met winst in vijf games op Van Boheemen.

In de komende fase zal Scylla in de Eredivisie B strijden voor handhaving in de eredivisie. Dat hoeft geen problemen op te leveren nu deze week het goede nieuws bekend werd dat Kim Vermaas weer van de partij kan zijn. Zij is zelfs voldoende hersteld om eind deze maand deel te nemen aan de WK voor jeugd. De zwaarste tijden lijken voor Scylla voorbij.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.