Nieuwsbericht

Vrouwen Scylla naar Eredivisie B

Met een 1-5 nederlaag tegen VTV sloten de vrouwen van Scylla de teleurstellende eerste fase van de eredivisie tafeltennis af. Zonder kopvrouw Kim Vermaas, de gehele competitie niet beschikbaar wegens een polsblessure, kon het team zich niet mengen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.
Ook afgelopen weekend werd zij node gemist. Christa Bénit speelde als invalster voor Vermaas verdienstelijk, maar kon onvoldoende weerstand bieden tegen Marieke van der Kamp en Vera van Boheemen. Ook Marie Depuydt kwam niet in de buurt van een overwinning tegen Van der Kamp en de sterke Dong Li. Het enige punt voor Scylla kwam op naam van Marlotte Staps (foto) met winst in vijf games op Van Boheemen.

In de komende fase zal Scylla in de Eredivisie B strijden voor handhaving in de eredivisie. Dat hoeft geen problemen op te leveren nu deze week het goede nieuws bekend werd dat Kim Vermaas weer van de partij kan zijn. Zij is zelfs voldoende hersteld om eind deze maand deel te nemen aan de WK voor jeugd. De zwaarste tijden lijken voor Scylla voorbij.