Nieuwsbericht

Kim Vermaas toch naar WK

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Eerder dit jaar plaatste Kim Vermaas zich nog als enige Nederlandse voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing. Een polsblessure maakte het vervolgens deelname onmogelijk. Het seizoen leek verloren. Maar daar is nu opeens het bericht dat zij eind november afreist naar China om deel te nemen aan het Jeugd WK.

Na maanden noodgedwongen rust hervatte Vermaas de afgelopen weken voorzichtig haar trainingen. Dat ging zo goed dat deelname aan de WK toch nog een optie werd. Vermaas over de afgelopen periode: "Het was natuurlijk een grote tegenvaller dat ik de Jeugd Olympische Spelen moest missen. Ik had mijn hele jaar afgestemd op deelname. Maar nu ben ik vooral blij dat het herstel zo goed gaat".

Over haar kansen is Vermaas realistisch: "Ik ben nog maar net begonnen met trainen, dus verwacht niet teveel van me. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn tijd als jeugdspeler nu mooi kan afsluiten en weer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau".

Het Jeugd WK wordt gespeeld in Shanghai van 30 november tot en met 7 december.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.