Nieuwsbericht

De Zijl wint, maar verliest toch...

Een zwaar beker-weekeinde voor de mannen van De Zijl Zwemsport. Een dubbel tegen Het Ravijn met als inzet een plaats in de halve finales van het toernooi. Zaterdag in Nijverdal en zondag thuis in het eigen De Zijl. De vrouwen van ZVL BAM speelden alleen de return tegen De Ham, waarvan een paar weken gelden al werd gewonnen met 18-4.

De eerste wedstrijd voor De Zijl was dus uit in Nijverdal . De ploeg schoot sterk uit de blokken en wist direct een voorsprong te pakken. Met een sterke verdediging wist de Zijl de thuisploeg lang bij te houden, maar het Ravijn sloeg in de derde periode toch een gat, waardoor met een 8-5 overwinning kon worden afgereisd naar Leiden voor de return op zondagavond..

In Leiden was het publiek in grote getale aanwezig om de thuisploeg bij te staan en de Zijl was dan ook in de stemming om de achterstand recht te zetten. In een zinderende wedstrijd begon de thuisploeg direct druk te zetten en Het Ravijn kon niet in zijn spel komen. De Zijl nam in de eerste periode een kleine voorsprong en bouwde die daarna snel uit. Via 5-1 was het halverwege 7-3 en stonden de mannen van Niels Joor – nba het 8-5 verlies zaterdag – met één been in de halve finales.

In de derde periode liet De Zijl geweldig polo zien en was Esben Wansleeben onder de lat goed op dreef. Met een voorsprong van vijf doelpunten (11-6) werd de laatste periode gestart. In het vierde kwart werd het een strijd op het scherp van de snede en werd er gevochten om elke bal, elke meter water en elke positie. En met twee ploegen die zo aan elkaar zijn gewaagd, kunnen kleine zaken dan de doorslag geven. De vele uitsluitingen in de laatste periode bleken de achilleshiel van De Zijl. Ondanks harde gevechten sloop Het Ravijn dichterbij te sluipen en een laatste uitsluiting en 5 meter tegen gaven de doorslag: 12-9. De Zijl won, maar stond toch met lege hganden, omdat bij een gelijke stand de doelpunten gemaakt in de uitwedstrijd de doorslag geven.

De vrouwen van ZVL BAM hadden het een stuk eenvoudiger. Ze moesten een 18-4 voorsprong verdedigen bij De Ham in Wormerveer. In een wedstrijd die door De Ham erg hard werd gespeeld (één speelster met rood uit het veld), kon ZVL op haar gemak spelen en met een 9-7 overwinning de volgende bekerronde veiligstellen.

Het Ravijn – De Zijl Zwemsport 8-5
Periodestanden: 1-2, 2-0, 4-2, 1-1
Doelpunten: Jasper Haasnoot, Omar Qachach, Thijs Versluis, Tim van der Meer en Tom Nederend.

De Zijl Zwemsport – Het Ravijn 12-9
Periodestanden: 2-1, 5-2, 4-3, 1-3
Doelpunten: Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, Daan Heiden 2, Thijs Versluis, Koen Heiden , Joost Lameijer en Menno Dalmijn

De Ham – ZVL-BAM 7-9
Periodestanden: 1-2, 2-4, 3-3, 1-0
Doelpunten: Iefke van Belkum 3, Mariane de Groot 2, Kitty-Lyn Joustra, Brigitte Sleeking, Anne Paardekooperen Marloes Cabout.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.