Nieuwsbericht

Mannen Scylla dichter bij playoffs

Zou het nog lukken? Afgelopen week concludeerde Thomas Bénit (foto) dat Scylla als team duidelijk moest verbeteren om nog een kans te houden op de playoffs van de eredivisie. Deze week voegde het team de daad bij het woord. In het Limburgse Wessem boekten de Leidenaars hun eerste overwinning van het seizoen. Tegen Wijzenbeek Westa werd het 4-2.

Benjamin Xu speelde wederom sterk en bleef ongeslagen door overwinningen op Rino Alberts en Bob Franssen. Olivier Altenburg kwam in zijn wedstrijd tegen Franssen in de eerste twee games knap terug van een achterstand om toch nog met 12-10 te winnen. Na de derde game verloren te hebben wist hij de laatste game vrij eenvoudig naar zich toe te trekken. Ook tegen Liu Quang had Altenburg kansen op een overwinning. Na een 2-1 achterstand in games stond hij in de laatste game met 9-6 voor. Dit keer was het echter Liu Quang die de achterstand wist om te buigen naar winst.

Het vierde punt voor Scylla werd binnengehaald door Bénit. In een wedstrijd met kansen voor beide spelers wist Bénit het initiatief te houden en uiteindelijk met 11-6 winst in de laatste game toe te slaan. Door de overwinning, met nog maar één punt verwijderd van de begeerde zesde plaats, lonkt voor Scylla weer deelname aan de play-offs.

Hoe anders verliep het weekend voor de vrouwen van Scylla. Het bezoekende Dozy Den Helder, de regerend Nederlands kampioen, had geen enkele moeite met het Leidse team. “Ze zijn eenvoudig een maatje te groot voor ons”, concludeerde Marlotte Staps terecht na de 0-6 nederlaag. Scylla kan zich gaan opmaken voor de eredivisie B. Dan kan het team echter naar alle waarschijnlijkheid weer rekenen op Kim Vermaas, die na haar polsblessure hard werkt aan een  terugkeer op het hoogste niveau.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.