Nieuwsbericht

Koploper veel te sterk voor DIOK

In de uitwedstrijd tegen koploper RC The Dukes heeft DIOK niet voor een verrassing kunnen zorgen. In Den Bosch kwam DIOK nog wel op een snelle 0-3 voorsprong, maar al snel veranderde de score in een onoverbrugbare achterstand. Met 35-6  bij rust was al duidelijk dat DIOK een verloren wedstrijd speelde, al bleef de ploeg stug doorvechten en wist het vlak voor tijd nog een eretry te scoren. Dat gaf toch nog een positief slotakkoord aan een verder teleurstellende middag voor DIOK.

Vooraf wist DIOK dat het moeilijk zou worden om tegen koploper RC The Dukes te winnen, maar niemand kon vermoeden dat het verschil zó groot was. DIOK begon goed aan de wedstrijd en kwam vanuit een penalty op 0-3 voor. Maar daarna kreeg DIOK moeite met het hoge tempo van de Dukes. Twee geconverteerde try’s van de Dukes volgden, voordat DIOK vanuit een tweede penalty iets terug kon doen: 14-6.

Daarna was het vooral eenrichtingsverkeer van de Bosschenaren met een 35-6 ruststand tot gevolg. De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. The Dukes hadden het initiatief en konden tot viermaal toe een try drukken. DIOK kon daar pas in de slotseconden een try tegenover stellen en ging zo met 61-11 kopje onder tegen de Bosschenaren.

Conclusie van de dag: de DIOK-selectie blijkt om dit moment niet in staat het gemis van een indrukwekkend aantal geblesseerden op te vangen. Helemaal niet als het dan tijdens de wedstrijd nog meer spelers geblesseerd ziet uitvallen. Gelukkig heeft DIOK nu een weekend rust en heeft het daardoor twee weken de tijd om de wonden te likken en te herstellen van een aantal blessures om daarna toe te werken naar de twee belangrijke thuiswedstrijden tegen nr. 11 Oemoemenoe (22 november) en nr. 3 Castricum. Daar zal DIOK toch echt het maximale moeten uit slepen wil het plaatsing voor de play-offs in eigen hand houden.

Op de foto van Els Barnas: DIOK was niet opgewassen tegen koploper The Dukes.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.