Nieuwsbericht

Nederlagen De Zijl en ZVL-BAM

Dit weekend stond UZSC op het programma voor zowel de mannen van De Zijl en de vrouwen van ZVL-BAM. De Utrechtse equipes spelen de afgelopen jaren ook altijd mee om de grote prijzen en dus zou het weer een zware strijd worden om punten mee te nemen naar Leiden.
In Utrecht bleek ZVL-BAM een complete off day te hebben. Op geen enkel moment kwam de ploeg in het fraaie zwembad Krommerijn in zijn spel. UZSC nam al snel een voorsprong en halverwege stond er een, nog niet onoverkoombare, 4-1 score op het bord. De ploeg van Koen Plasmeijer trachtte in de derde periode nog aansluiting te vinden, maar in de laatste periode creëerde de Leidse ploeg totaal geen kans meer, zodat de punten in Utrecht bleven.
Het dak van Krommerijn bleef dit weekend gesloten en de mannen van De Zijl kregen dus niet de kans om nog in het late najaarszonnetje een buitenwedstrijd te spelen. Dat hadden ze misschien wel verdiend tegen de KNZB bekerwinnaar van afgelopen jaar. In een spannend begin liepen de Utrechtse mannen weliswaar snel uit, maar halverwege had De Zijl de aansluiting alweer gevonden en stonden er nog maar twee doelpunten verschil op het scorebord. In de derde periode was er geen duidelijk bovenliggende ploeg en had De Zijl eigenlijk langszij UZSC moeten komen. UZSC, net terug van een Europacup-weekend, stelde vervolgens keihard orde op zaken in de laatste periode, zodat ook De Zijl zonder punten naar Leiden moest terug keren.

UZSC – ZVL BAM 11-3
Periodestanden: 1-0, 3-1, 4-2, 3-0
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot, Brenda Weber, Marloes Cabout

UZSC – De Zijl Zwemsport 12-5
Periodestanden: 4-0, 0-2, 2-2, 6-1
Doelpunten De Zijl: Tim van der Meer, Koen Heiden, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn.