Nieuwsbericht

Nederlagen De Zijl en ZVL-BAM

Dit weekend stond UZSC op het programma voor zowel de mannen van De Zijl en de vrouwen van ZVL-BAM. De Utrechtse equipes spelen de afgelopen jaren ook altijd mee om de grote prijzen en dus zou het weer een zware strijd worden om punten mee te nemen naar Leiden.
In Utrecht bleek ZVL-BAM een complete off day te hebben. Op geen enkel moment kwam de ploeg in het fraaie zwembad Krommerijn in zijn spel. UZSC nam al snel een voorsprong en halverwege stond er een, nog niet onoverkoombare, 4-1 score op het bord. De ploeg van Koen Plasmeijer trachtte in de derde periode nog aansluiting te vinden, maar in de laatste periode creëerde de Leidse ploeg totaal geen kans meer, zodat de punten in Utrecht bleven.
Het dak van Krommerijn bleef dit weekend gesloten en de mannen van De Zijl kregen dus niet de kans om nog in het late najaarszonnetje een buitenwedstrijd te spelen. Dat hadden ze misschien wel verdiend tegen de KNZB bekerwinnaar van afgelopen jaar. In een spannend begin liepen de Utrechtse mannen weliswaar snel uit, maar halverwege had De Zijl de aansluiting alweer gevonden en stonden er nog maar twee doelpunten verschil op het scorebord. In de derde periode was er geen duidelijk bovenliggende ploeg en had De Zijl eigenlijk langszij UZSC moeten komen. UZSC, net terug van een Europacup-weekend, stelde vervolgens keihard orde op zaken in de laatste periode, zodat ook De Zijl zonder punten naar Leiden moest terug keren.

UZSC – ZVL BAM 11-3
Periodestanden: 1-0, 3-1, 4-2, 3-0
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot, Brenda Weber, Marloes Cabout

UZSC – De Zijl Zwemsport 12-5
Periodestanden: 4-0, 0-2, 2-2, 6-1
Doelpunten De Zijl: Tim van der Meer, Koen Heiden, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.