Nieuwsbericht

De Zijl in mineur, ZVL op stoom

De WFN en KNZB schijnt het niet te lukken om een simpel programma in elkaar te draaien. Met een geforceerd dubbel speelschema bij de vrouwen en een gewrocht van een schema bij de mannen was er dit weekend het tweede van in totaal vijf dubbele speelweekenden. Eén zal zelfs nog weer verschoven worden vanwege Europacupverplichtingen! Gelukkig was er deze keer wel gecombineerd: beide Leidse ploegen speelden op zaterdag in Ede en op zondag thuis tegen GZC Donk.

In Ede deed ZVL-BAM goede zaken. Van de voormalige grootmacht Polar Bears werd zeer eenvoudig gewonnen. De ploeg uit Ede, die op dit moment geen schim meer is van haar hoogtijdagen, kon tegen de vrouwen uit Leiden geen weerstand bieden. Met een 4-12 overwinning werden de drie punten eenvoudig mee terug genomen.

Heel anders verliep het voor de mannen van De Zijl in Ede. Polar Bears is al een aantal jaren kandidaat voor de grote prijzen en gaf de Leidse ploeg dan ook geen ruimte. In de tweede periode werd een groot gat geslagen, dat niet meer kon worden gedicht. De 15-9 score aan het eind was een grote teleurstelling voor de ambitieuze Leidse ploeg.

Op zondag kwam GZC Donk naar Leiden. De wedstrijden tussen de twee verenigingen zijn altijd voorzien van extra spanning en worden op het scherp van de snede gespeeld. Ook nu werden dus weer spannende wedstrijden verwacht door het publiek dat in grote getale naar De Zijl was gekomen.

De vrouwen van ZVL BAM gingen de strijd vol aan met de Goudse ploeg. De beide teams waren in het begin zeer aan elkaar gewaagd, zodat halverwege een verschil van één doelpunt in het voordeel van de gasten op het bord stond. In de daaropvolgende periode liep GZC Donk nog een doelpunt uit doordat ZVL-BAM wel aanklopte, maar niet doordrukte in de aanval. De strijd leek dan ook gestreden, maar dat bleek een misvatting. De ZVL-BAM hervond zich in de laatste periode en wist met nog luttele seconden langszij te komen zodat toch nog één punt werd gepakt: 8-8.

Heel anders verliep de strijd bij de mannen. Weliswaar kan het nog steeds spoken in “de hel van Leiden”, zoals zwembad De Zijl ook wel wordt genoemd, maar na het verlies van zaterdag bleek ook deze zondag geen goede greep voor de mannen van coach Niels Joor. Na een degelijke eerste periode blek ook hier de tweede ronde geen succes. Een opleving in de derde periode bleek net onvoldoende. Een teleurstellend weekend zonder punten dus voor De Zijl.

Polar Bears – ZVL-BAM 4-12
Periodestanden: 1-4, 1-3, 0-1, 2-4
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 3, Brigitte Sleeking 2, Malissa van Rijn, Marloes Cabout en Femke Aan.

Polar Bears – De Zijl Zwemsport 15-9
Periodestanden: 3-4, 6-2, 3-1, 3-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Koen Heiden, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn en Joost Lameijer.

ZVL-BAM – Widex GZC Donk 8-8
Periodestanden: 1-1, 1-2, 2-3, 4-2
Doelpunten ZVL-BAM: Marianne de Groot 4, Britt van Dam, Brigitte Sleeking, Malissa van Rijn en Kitty-Lynn Joustra.

De Zijl Zwemsport – Widex GZC Donk 8-14
Periodestanden: 3-4, 1-6, 3-2, 1-2
Doelpunten De Zijl: Jasper Haasnoot 2, Menno Dalmijn 2, Daan Heiden 2, Omar Qachach en Thijs Versluis.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.