Nieuwsbericht

Winst Xu helpt Scylla onvoldoende

Om nog een kleine kans op plaatsing voor de playoffs van de eredivisie te hebben, moet er gewonnen worden. Met die opdracht ging Scylla zaterdag in eigen huis de strijd aan met FVT. Zoals vaker dit seizoen werd het een 2-4 nederlaag.

Aan Benjamin Xu (foto) heeft het niet gelegen. Hij won zijn beide partijen. Eerst van Patrick Oeij, daarna van Mitchell Alsemgeest. Vooral de partij tegen Alsemgeest was van een hoog niveau, waarin beide spelers aanvankelijk weinig voor elkaar onderdeden. In de slotgame (11-4) liet een ontketende Xu zijn tegenstander echter weinig kansen meer.

Zijn teamgenoten Thomas Bénit en Olivier leken minder bij de les. Dat beiden niet opgewassen waren tegen de sterke Barry Wijers was op zich nog niet zo verwonderlijk en waarschijnlijk zelfs ingecalculeerd. De nederlaag van Bénit tegen Oeij deed meer pijn. Na een zeer sterke eerste game (11-3) moest Bénit de volgende drie games steeds met het kleinste verschil laten aan zijn tegenstander (9-11, 10-12, en 9-11).

Bénit was na afloop vooral kritisch over zijn eigen spel: “Ik maakte zowel tegen Wijers als Oeij simpelweg te veel onnodige fouten. Het is een probleem dat zich dit seizoen vaker voordoet en echt iets dat ik snel moet oplossen.” En vooruitblikkend: “Dat Benjamin zo goed presteerde is natuurlijk mooi, maar we moeten als team duidelijk verbeteren.” Het leek de enige juiste conclusie nu deelname aan de playoffs verder weg lijkt dan ooit.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.