Nieuwsbericht

Vijfde overwinning voor DIOK

DIOK boekte zaterdag op eigen veld aan de Smaragdlaan de vijfde overwinning van dit seizoen. De Leidse ploeg had de slotfase van de wedstrijd nodig om The Hookers uit Hoek van Holland definitief op de knieën te krijgen.


In de eerste helft was Diok duidelijk de betere ploeg en stond dan ook halverwege voor met 15-5. Maar Hookers voelde zich nog niet verslagen en kwam tot twee keer toe goed terug. Eerste tot 201-19 en even later tot 25-22.


Bij die 22 punten bleef het echter voor de ploeg uit Hoek van Holland. In het resterende deel van de wedstrijd gaf DIOK flink gas en won uit eindelijk met 40-22.


Komende zaterdag wacht de Leidse ploeg een zware klus, wanneer ze op bezoek gaat bij The Dukes in Den Bosch, de nog ongeslagen koploper van de Ereklasse.

(foto: Els Barnas)

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.