Nieuwsbericht

Vlietlijn faciliteert Leidse topsporters

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball trainen al jaren bij Healthclub Vlietlijn aan de Zoeterwoudseweg. Vanaf nu zullen er ook andere topsporters rond lopen, want Healthclub Vlietlijn is een samenwerking aangegaan met Topsport Leiden. Directeur Peter Eekel en topsportcoördinator Tjeerd Scheffer ondertekenden daarvoor het contract.

Topsport Leiden selecteert welke sporters met o.a. een status van NOC*NSF in aanmerking komen voor de elitegroep die bij De Vlietlijn kan trainen. In Leiden wordt op topniveau gesport in o.a. roeien, atletiek, waterpolo, tafeltennis, rugby, basketball en wielrennen. Dus zullen tientallen toppers uit die sporten daar regelmatig hun trainingsprogramma afwerken gehuld en dus herkenbaar in een shirt van de Vlietlijn.

Healthclub Vlietlijn in Leiden is de specialist in groepsfitness en individueel fitness. Daarnaast heeft Vlietlijn ook een uitgebreid les-aanbod voor jeugd en op het gebied van Pilates en Yoga. Met veel meer ondersteunende activiteiten waaronder fysiotherapie en massage. Topsport Leiden is een stichting die topsportverenigingen helpt zich te professionaliseren en topsporters faciliteert in hun sportbeoefening.

Op de foto tekenen directeur Peter Eekel (links aan tafel) en topsportcoördinator Tjeerd Scheffer onder toeziend oog van v.l.n.r. roeier Stef Broenink, Evan Reinders (kogelslingeren), Peter Gruner (roeien), Sepp van ’t Westenend en Noah Schutte (beiden atleten), Marie-Anne Frenken (wereldkampioen roeien) en roeier Ruben Knab.