Nieuwsbericht

Vlietlijn faciliteert Leidse topsporters

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball trainen al jaren bij Healthclub Vlietlijn aan de Zoeterwoudseweg. Vanaf nu zullen er ook andere topsporters rond lopen, want Healthclub Vlietlijn is een samenwerking aangegaan met Topsport Leiden. Directeur Peter Eekel en topsportcoördinator Tjeerd Scheffer ondertekenden daarvoor het contract.

Topsport Leiden selecteert welke sporters met o.a. een status van NOC*NSF in aanmerking komen voor de elitegroep die bij De Vlietlijn kan trainen. In Leiden wordt op topniveau gesport in o.a. roeien, atletiek, waterpolo, tafeltennis, rugby, basketball en wielrennen. Dus zullen tientallen toppers uit die sporten daar regelmatig hun trainingsprogramma afwerken gehuld en dus herkenbaar in een shirt van de Vlietlijn.

Healthclub Vlietlijn in Leiden is de specialist in groepsfitness en individueel fitness. Daarnaast heeft Vlietlijn ook een uitgebreid les-aanbod voor jeugd en op het gebied van Pilates en Yoga. Met veel meer ondersteunende activiteiten waaronder fysiotherapie en massage. Topsport Leiden is een stichting die topsportverenigingen helpt zich te professionaliseren en topsporters faciliteert in hun sportbeoefening.

Op de foto tekenen directeur Peter Eekel (links aan tafel) en topsportcoördinator Tjeerd Scheffer onder toeziend oog van v.l.n.r. roeier Stef Broenink, Evan Reinders (kogelslingeren), Peter Gruner (roeien), Sepp van ’t Westenend en Noah Schutte (beiden atleten), Marie-Anne Frenken (wereldkampioen roeien) en roeier Ruben Knab.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.