Nieuwsbericht

ZVL wint; De Zijl gelijk

De top-waterpoloteams boekten dit weekeinde wisselende resultaten. ZVL-BAM deed goede zaken met winst tegen UZSC, terwijl De Zijl verzuimde alle punten mee te nemen uit Vlaardingen. 

In thuisbad De Zijl speelden de vrouwen van ZVL-BAM tegen het Utrechtse UZSC, de ploeg die in het vorige seizoen als enige een reguliere wedstrijd van ZVL wist te winnen. Dat bracht dus een gemotiveerd UZSC naar De Zijl. 

In de eerste periode leek ZVL-BAM goed te starten. Ondanks een aantal slecht afgeronde aanvallen stond de thuisploeg na deze periode op een 3-2 voorsprong. In de tweede periode kwamen de Utrechtse dames echter sterk terug, waar ZVL-BAM geen enkele keer het net wist te vinden. Halverwege was de wedstrijd dan ook gekanteld naar een 3-4 achterstand.

In de tweede helft van de wedstrijd ging de strijd in eerste instantie gelijk op. Ondertussen sloop UZSC echter nog één puntje verder weg, zodat de thuisploeg bij het ingaan van  de laatste periode tegen een 6-8 achterstand aankeek.

De laatste periode overklasten de Leidse dames hun opponenten echter volledig. Onder aanvoering van topschutter Iefke van Belkum (foto) wist de thuisploeg de winst met 11-10 naar zich toe te trekken en zo aansluiting te houden bij de top-4. 

De mannen van De Zijl speelden in Vlaardingen bij promovendus ZVVS. De ploeg van coach Niels Joor kwam in de eerste periode twee doelpunten los, maar kon het verschil niet vasthouden. In het laatste deel van de wedstrijd kwam ZVVS weer op gelijke hoogte, zodat de winstpunten keurig werden gedeeld.

Naast deze wedstrijden wisten de dames van ZVL-BAM 2 hun toekomst in de ManMeer!cup, waarvan de Leidse reserves houder zijn, nog een ronde veilig te stellen door winst op VZV uit IJmuiden: 16-9.

ZVL BAM – UZSC 11-10. Periodestanden: 3-2, 0-2, 3-4, 5-2.
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3, Malissa van Rijn 2 , Marianne de Groot 2, Britt van Dam, Femke Aan, Marloes Cabout, Kitty Lynn Joustra

ZVVS – De Zijl Zwemsport 11-11. Periodestanden: 2-4, 3-2, 3-4, 3-1.
Doelpunten De Zijl: Daan Heiden 3, Tom Nederend 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach, Koen Heiden, Menno Dalmijn, Jerry van Rijn.