Nieuwsbericht

ZVL wint; De Zijl gelijk

De top-waterpoloteams boekten dit weekeinde wisselende resultaten. ZVL-BAM deed goede zaken met winst tegen UZSC, terwijl De Zijl verzuimde alle punten mee te nemen uit Vlaardingen. 

In thuisbad De Zijl speelden de vrouwen van ZVL-BAM tegen het Utrechtse UZSC, de ploeg die in het vorige seizoen als enige een reguliere wedstrijd van ZVL wist te winnen. Dat bracht dus een gemotiveerd UZSC naar De Zijl. 

In de eerste periode leek ZVL-BAM goed te starten. Ondanks een aantal slecht afgeronde aanvallen stond de thuisploeg na deze periode op een 3-2 voorsprong. In de tweede periode kwamen de Utrechtse dames echter sterk terug, waar ZVL-BAM geen enkele keer het net wist te vinden. Halverwege was de wedstrijd dan ook gekanteld naar een 3-4 achterstand.

In de tweede helft van de wedstrijd ging de strijd in eerste instantie gelijk op. Ondertussen sloop UZSC echter nog één puntje verder weg, zodat de thuisploeg bij het ingaan van  de laatste periode tegen een 6-8 achterstand aankeek.

De laatste periode overklasten de Leidse dames hun opponenten echter volledig. Onder aanvoering van topschutter Iefke van Belkum (foto) wist de thuisploeg de winst met 11-10 naar zich toe te trekken en zo aansluiting te houden bij de top-4. 

De mannen van De Zijl speelden in Vlaardingen bij promovendus ZVVS. De ploeg van coach Niels Joor kwam in de eerste periode twee doelpunten los, maar kon het verschil niet vasthouden. In het laatste deel van de wedstrijd kwam ZVVS weer op gelijke hoogte, zodat de winstpunten keurig werden gedeeld.

Naast deze wedstrijden wisten de dames van ZVL-BAM 2 hun toekomst in de ManMeer!cup, waarvan de Leidse reserves houder zijn, nog een ronde veilig te stellen door winst op VZV uit IJmuiden: 16-9.

ZVL BAM – UZSC 11-10. Periodestanden: 3-2, 0-2, 3-4, 5-2.
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3, Malissa van Rijn 2 , Marianne de Groot 2, Britt van Dam, Femke Aan, Marloes Cabout, Kitty Lynn Joustra

ZVVS – De Zijl Zwemsport 11-11. Periodestanden: 2-4, 3-2, 3-4, 3-1.
Doelpunten De Zijl: Daan Heiden 3, Tom Nederend 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach, Koen Heiden, Menno Dalmijn, Jerry van Rijn.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.