Nieuwsbericht

Dubbel verlies voor Scylla

De kansen op plaatsing voor de playoffs van de eredivisie zijn voor Scylla afgelopen weekend kleiner geworden. De mannen moesten een goede uitslag neerzetten tegen Tempo Team, maar kwamen in eigen huis niet verder dan een 2-4 nederlaag. Thomas Bénit had een mindere dag, met nederlagen tegen John Scott en Mark Smith.

Bénit had geen goede verklaring voor zijn mindere spel: “In de training ging het juist erg goed, maar in de wedstrijd kwam het er niet uit.” Vorm is ook in het tafeltennis soms ongrijpbaar. Het goede nieuws voor Scylla was dat Olivier Altenburg (foto) steeds beter gaat spelen, wat resulteerde in een regelmatige overwinning tegen John Scott. Benjamin Xu speelde wisselvallig. Tegen kopman wist hij met snel spel steeds het initiatief te nemen en in drie games te winnen. In de slotwedstrijd leek Xu opnieuw op weg naar een snelle overwinning. In de openingsgame overklaste hij Chris Walbrecht. In de games die volgden liet hij echter Walbrecht, die het vooral van zijn sterke backhand moet hebben, te veel in zijn spel komen. In de vierde game herpakte Xu zich nog enigszins door van een 10-6 achterstand naar 10-10 terug te komen. Daarna was het dan toch gedaan. De game ging verloren, en daarmee de wedstrijd.

Ook het vrouwenteam van Scylla verloor dit weekend. In het Limburgse Wessem waren de dames van Anytime Fitness Westa met 4-2 te sterk voor de Leidse ploeg. Met de blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie mag dit echter toch als een goede uitslag gezien worden. Invalster Fleur van Loghem debuteerde in de eredivisie. Tegen Lynn van Elsen kwam ze met goed spel dicht bij gamewinst (10-12), maar daar bleef het bij. Zelf zag ze haar debuut vooral als een leermoment: “Het was natuurlijk spannend maar vooral leuk om voor het eerst mee te doen in de eredivisie. Ik heb er dan ook veel van geleerd”. Marlotte Staps won voor Scylla van Melissa Bours, maar verloor van Amber van de Velde. Deze laatste verloor op haar beurt weer van de verkouden Marie Depuydt. Met de nederlaag is plaatsing voor de playoffs weer verder weg. Lichtpuntje voor Scylla was het nieuwtje dat Kim Vermaas weer voorzichtig begonnen is met trainen. De terugkeer in de competitie zal echter nog wel even op zich laten wachten. Naar verwachting zal zij pas in 2015 weer uit kunnen komen in de eredivisie.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.