Nieuwsbericht

Dubbel verlies voor Scylla

De kansen op plaatsing voor de playoffs van de eredivisie zijn voor Scylla afgelopen weekend kleiner geworden. De mannen moesten een goede uitslag neerzetten tegen Tempo Team, maar kwamen in eigen huis niet verder dan een 2-4 nederlaag. Thomas Bénit had een mindere dag, met nederlagen tegen John Scott en Mark Smith.

Bénit had geen goede verklaring voor zijn mindere spel: “In de training ging het juist erg goed, maar in de wedstrijd kwam het er niet uit.” Vorm is ook in het tafeltennis soms ongrijpbaar. Het goede nieuws voor Scylla was dat Olivier Altenburg (foto) steeds beter gaat spelen, wat resulteerde in een regelmatige overwinning tegen John Scott. Benjamin Xu speelde wisselvallig. Tegen kopman wist hij met snel spel steeds het initiatief te nemen en in drie games te winnen. In de slotwedstrijd leek Xu opnieuw op weg naar een snelle overwinning. In de openingsgame overklaste hij Chris Walbrecht. In de games die volgden liet hij echter Walbrecht, die het vooral van zijn sterke backhand moet hebben, te veel in zijn spel komen. In de vierde game herpakte Xu zich nog enigszins door van een 10-6 achterstand naar 10-10 terug te komen. Daarna was het dan toch gedaan. De game ging verloren, en daarmee de wedstrijd.

Ook het vrouwenteam van Scylla verloor dit weekend. In het Limburgse Wessem waren de dames van Anytime Fitness Westa met 4-2 te sterk voor de Leidse ploeg. Met de blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie mag dit echter toch als een goede uitslag gezien worden. Invalster Fleur van Loghem debuteerde in de eredivisie. Tegen Lynn van Elsen kwam ze met goed spel dicht bij gamewinst (10-12), maar daar bleef het bij. Zelf zag ze haar debuut vooral als een leermoment: “Het was natuurlijk spannend maar vooral leuk om voor het eerst mee te doen in de eredivisie. Ik heb er dan ook veel van geleerd”. Marlotte Staps won voor Scylla van Melissa Bours, maar verloor van Amber van de Velde. Deze laatste verloor op haar beurt weer van de verkouden Marie Depuydt. Met de nederlaag is plaatsing voor de playoffs weer verder weg. Lichtpuntje voor Scylla was het nieuwtje dat Kim Vermaas weer voorzichtig begonnen is met trainen. De terugkeer in de competitie zal echter nog wel even op zich laten wachten. Naar verwachting zal zij pas in 2015 weer uit kunnen komen in de eredivisie.