Nieuwsbericht

DIOK verliest in Amersfoort

Na een weekje rust vanwege interlandrugby speelde DIOK dit weekend uit in Amersfoort tegen RC Eemland, een directe concurrent om de play-off plaatsen. Na een snelle 0-7 voorsprong, kon DIOK uiteindelijk met een 8-10 voorsprong de rust in. In de tweede helft lagen de verhoudingen geheel anders. Eemland toonde zich alsnog de betere en zo moest DIOK met een 33-13 nederlaag terug naar Leiden.

Net als tegen Ascrum twee weken terug zag DIOK ook in deze wedstrijd tot drie keer toe een speler met geel voor 10 minuten naar de kant gaan, tegenover 1 gele kaart voor Eemland. Daarmee manoeuvreerde DIOK zichzelf in een lastige positie en het werd gaandeweg de tweede helft duidelijk dat je dat tegen een ploeg als Eemland niet kunt veroorloven. Ondanks de nederlaag blijft DIOK keurig in de top 6 staan, al ziet het concurrenten HRC en ’t Gooi wel tot op 1 punt naderen. Komend weekend ontvangt DIOK thuis nummer 11 van de ranglijst RC The Hookers en DIOK zal met minder dan een overwinning geen genoegen nemen.

Op de foto van Els Barnas probeert Vincent Grimbergen de bal te stelen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.