Nieuwsbericht

Eindelijk weer winst voor De Zijl

De waterpoloërs van De Zijl hebben eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. In het eigen bad werd hekkensluiter PSV Eindhoven verslagen met 18-13.

Het was een tijdje geleden dat De Z|ijl had gewonnen. Je moet teruggaan tot 16 november, dik vier maanden dus, om de laatste zege (PSV uit, 4-12) te kunnen vinden. Dat was de slotoverwinning van de opvallend knappe serie van acht zeges, waarmee de ploeg van de in de hoofdklasse debuterende coach Niels Joor het seizoen begon.

PSV, dat pas één van de zeventien wedstrijden in deze competitie won, was natuurlijk een 'must win', en dat gebeurde dan ook. De basis voor de zege werd gelegd in de tweede periode, die door de Leidse ploeg werd gewonnen met 4-1. In de tweede helft liep het team van Joor steeds iets verder uit en kwam niet meer in de problemen. Tom Nederend werd topscorer met zes treffers. Sebastiaan Goed (foto) en Thijs Versluis maakten er samen ook zes.

De Zijl - PSV 18-13 (4-4, 4-1, 5-4, 5-4)
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 6, Sebastiaan Goed 3, Thijs Versluis 3, Tim van der Meer, Omar Qachach, Daan Samsom, Bart Turk, Jasper Haasnoot en Daan Heiden.