Nieuwsbericht

Eindelijk weer winst voor De Zijl

De waterpoloërs van De Zijl hebben eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. In het eigen bad werd hekkensluiter PSV Eindhoven verslagen met 18-13.

Het was een tijdje geleden dat De Z|ijl had gewonnen. Je moet teruggaan tot 16 november, dik vier maanden dus, om de laatste zege (PSV uit, 4-12) te kunnen vinden. Dat was de slotoverwinning van de opvallend knappe serie van acht zeges, waarmee de ploeg van de in de hoofdklasse debuterende coach Niels Joor het seizoen begon.

PSV, dat pas één van de zeventien wedstrijden in deze competitie won, was natuurlijk een 'must win', en dat gebeurde dan ook. De basis voor de zege werd gelegd in de tweede periode, die door de Leidse ploeg werd gewonnen met 4-1. In de tweede helft liep het team van Joor steeds iets verder uit en kwam niet meer in de problemen. Tom Nederend werd topscorer met zes treffers. Sebastiaan Goed (foto) en Thijs Versluis maakten er samen ook zes.

De Zijl - PSV 18-13 (4-4, 4-1, 5-4, 5-4)
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 6, Sebastiaan Goed 3, Thijs Versluis 3, Tim van der Meer, Omar Qachach, Daan Samsom, Bart Turk, Jasper Haasnoot en Daan Heiden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.