Nieuwsbericht

Knappe remise Scylla bij Enjoy & Deploy

Na enkele krappe nederlagen hebben de mannen van Scylla een gelijkspel behaald tegen de regerende kampioen van Nederland, Enjoy & Deploy. In Zoetermeer begon Thomas Bénit voor de Leidenaren tegen de Fin Benedek Olah, een van de nieuwe aankopen van Enjoy & Deploy. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Bénit in de laatste en beslissende game een 8-10 achterstand wist weg te werken om tenslotte met 13-11 te zegevieren. De andere punten scoorde Scylla tegen het jeugdige talent Roel Bogie. De 13-jarige (!) Bogie speelt dit jaar vooral in de Eredivisie om ervaring op te doen. De verschillen binnen de eredivisie zijn zo groot dat het kapitaalkrachtige Enjoy & Deploy zich de ingecalculeerde verliespartijen van Bogie kan permitteren. Voor de punten heeft het naast Olah immers ook nog eens de beschikking over de nog ongeslagen Yang Ming en Rajko Gommers, die ditmaal vrijaf kreeg.

Bogie kwam ook tegen de Leidenaren niet tot een overwinning maar wist toch zijn tegenstanders Bénit en Benjamin Xu een game af te snoepen. Daarmee had Scylla de drie punten binnen. Olivier Altenburg kon helaas geen punt toevoegen. Tegen Olah en Ming, moest Altenburg zich, ondanks goed spel, met gamewinst tevreden stellen. Toen Yang Ming even later ook te sterk voor zijn vriend in Leidse dienst, Benjamin Xu, was de partij gedaan. Bénit was tevreden met het gelijkspel: “Wij moeten toch hard knokken voor de punten. Met deze uitslag is er zelfs nog een kleine kans om ons te plaatsen bij de besten van de competitie”.

Bij de vrouwen van Scylla zijn inmiddels de gevolgen van de blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie voelbaar. Tegen Hilversum werd – met Moya Schutte als invalster – kansloos met 1-5 verloren. De eer werd gered door Marlotte Staps die na afloop moest constateren dat de kansen op plaatsing voor de playoff nu wel erg klein zijn geworden.