Nieuwsbericht

Knappe remise Scylla bij Enjoy & Deploy

Na enkele krappe nederlagen hebben de mannen van Scylla een gelijkspel behaald tegen de regerende kampioen van Nederland, Enjoy & Deploy. In Zoetermeer begon Thomas Bénit voor de Leidenaren tegen de Fin Benedek Olah, een van de nieuwe aankopen van Enjoy & Deploy. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Bénit in de laatste en beslissende game een 8-10 achterstand wist weg te werken om tenslotte met 13-11 te zegevieren. De andere punten scoorde Scylla tegen het jeugdige talent Roel Bogie. De 13-jarige (!) Bogie speelt dit jaar vooral in de Eredivisie om ervaring op te doen. De verschillen binnen de eredivisie zijn zo groot dat het kapitaalkrachtige Enjoy & Deploy zich de ingecalculeerde verliespartijen van Bogie kan permitteren. Voor de punten heeft het naast Olah immers ook nog eens de beschikking over de nog ongeslagen Yang Ming en Rajko Gommers, die ditmaal vrijaf kreeg.

Bogie kwam ook tegen de Leidenaren niet tot een overwinning maar wist toch zijn tegenstanders Bénit en Benjamin Xu een game af te snoepen. Daarmee had Scylla de drie punten binnen. Olivier Altenburg kon helaas geen punt toevoegen. Tegen Olah en Ming, moest Altenburg zich, ondanks goed spel, met gamewinst tevreden stellen. Toen Yang Ming even later ook te sterk voor zijn vriend in Leidse dienst, Benjamin Xu, was de partij gedaan. Bénit was tevreden met het gelijkspel: “Wij moeten toch hard knokken voor de punten. Met deze uitslag is er zelfs nog een kleine kans om ons te plaatsen bij de besten van de competitie”.

Bij de vrouwen van Scylla zijn inmiddels de gevolgen van de blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie voelbaar. Tegen Hilversum werd – met Moya Schutte als invalster – kansloos met 1-5 verloren. De eer werd gered door Marlotte Staps die na afloop moest constateren dat de kansen op plaatsing voor de playoff nu wel erg klein zijn geworden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.