Nieuwsbericht

Nationale Tafeltennis Masters in Leiden

Voor het derde achtereenvolgende jaar worden de Nationale Masters Tafeltennis georganiseerd in het Scylla Tafeltenniscentrum. Deelname aan de Masters staat open voor de Nederlandse topspelers en (buitenlandse) Eredivisiespelers en is dus naast het NK het belangrijkste toernooi van Nederland.

Voorzitter Jan Vermaas van Scylla is opgetogen: “Net is fantastisch dat we als vereniging de Masters weer mogen organiseren in Leiden. Dat betekent dus dat we weer de top van Nederland hier krijgen. Dit jaar hebben we ook een primeur: de Jeugd Masters”. In navolging van de Masters voor de beste senioren worden nu ook de beste 12 jeugdspelers uitgenodigd om uit te maken wie de beste van Nederland is.

Het was een initiatief dat ter sprake kwam in de gesprekken met de nationale tafeltennisbond (NTTB), de Stichting Topsport Leiden, en Scylla. “Het is de bedoeling dat de Masters in de toekomst nog verder gaan groeien”, aldus Vermaas. “Twee jaar geleden brachten we de Masters naar Leiden, afgelopen jaar groeide het verder, en nu wordt het dus nog groter”.

Mede door deze ontwikkeling groeit de Masters uit naar een 3-daags evenement, van 2 t/m 4 januari 2015. Begonnen wordt met de Jeugd Masters, waarbij als bonus de finalisten de volgende dag mogen deelnemen aan de reguliere (senioren) Masters. De opbouw past in het streven om de kwaliteit in Nederland naar een hoger peil te brengen. Leiden kan daar een belangrijke rol bij spelen.

Vermaas hierover: “Natuurlijk, we willen vooruit. Tafeltennis is in de wereld een van de meest beoefende sporten, maar in Nederland zijn nog genoeg kansen voor een verdere ontwikkeling. En Leiden staat nu op de kaart. Hoe groot we kunnen worden? Dat hangt natuurlijk ook af van de mate waarin Leiden en Leidse sponsors zich inzetten voor deze unieke kans.

De samenwerking met de Stichting Topsport Leiden verloopt heel goed. We zijn natuurlijk ook op zoek naar samenwerking met sponsors die deze kans op het vestigen van een band met de Masters willen aangrijpen. De Masters zullen een sterke uitstraling naar de regio hebben, maar als landelijk evenement uiteraard ook naar Nederland.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.