Nieuwsbericht

Nationale Tafeltennis Masters in Leiden

Voor het derde achtereenvolgende jaar worden de Nationale Masters Tafeltennis georganiseerd in het Scylla Tafeltenniscentrum. Deelname aan de Masters staat open voor de Nederlandse topspelers en (buitenlandse) Eredivisiespelers en is dus naast het NK het belangrijkste toernooi van Nederland.

Voorzitter Jan Vermaas van Scylla is opgetogen: “Net is fantastisch dat we als vereniging de Masters weer mogen organiseren in Leiden. Dat betekent dus dat we weer de top van Nederland hier krijgen. Dit jaar hebben we ook een primeur: de Jeugd Masters”. In navolging van de Masters voor de beste senioren worden nu ook de beste 12 jeugdspelers uitgenodigd om uit te maken wie de beste van Nederland is.

Het was een initiatief dat ter sprake kwam in de gesprekken met de nationale tafeltennisbond (NTTB), de Stichting Topsport Leiden, en Scylla. “Het is de bedoeling dat de Masters in de toekomst nog verder gaan groeien”, aldus Vermaas. “Twee jaar geleden brachten we de Masters naar Leiden, afgelopen jaar groeide het verder, en nu wordt het dus nog groter”.

Mede door deze ontwikkeling groeit de Masters uit naar een 3-daags evenement, van 2 t/m 4 januari 2015. Begonnen wordt met de Jeugd Masters, waarbij als bonus de finalisten de volgende dag mogen deelnemen aan de reguliere (senioren) Masters. De opbouw past in het streven om de kwaliteit in Nederland naar een hoger peil te brengen. Leiden kan daar een belangrijke rol bij spelen.

Vermaas hierover: “Natuurlijk, we willen vooruit. Tafeltennis is in de wereld een van de meest beoefende sporten, maar in Nederland zijn nog genoeg kansen voor een verdere ontwikkeling. En Leiden staat nu op de kaart. Hoe groot we kunnen worden? Dat hangt natuurlijk ook af van de mate waarin Leiden en Leidse sponsors zich inzetten voor deze unieke kans.

De samenwerking met de Stichting Topsport Leiden verloopt heel goed. We zijn natuurlijk ook op zoek naar samenwerking met sponsors die deze kans op het vestigen van een band met de Masters willen aangrijpen. De Masters zullen een sterke uitstraling naar de regio hebben, maar als landelijk evenement uiteraard ook naar Nederland.”