Nieuwsbericht

Workshop Mentale Training

Op dinsdag 28 oktober organiseert Topsport Leiden de eerste workshop van dit seizoen. Dit keer in samenwerking met sportpsycholoog Lex Duvekot en MSP Opleidingen die de workshopruimte beschikbaar stelt. De workshop is bestemd voor (aankomende) topsporters, begeleiders, coaches uit Leiden. Het thema is Mentale Training in de Sport. Extra interessant is dat toproeister Nicole Beukers aanwezig om te vertellen over haar recentelijke deelname aan de WK Roeien.

Leiden sport. En hoe. De topclubs doen goed mee op hun niveaus en in de breedte zien we de ontwikkeling van steeds meer talenten. Topsport Leiden spant zich tot het uiterste in waar nodig hierin te ondersteunen. Naast sportfaciliteiten, topsportregelingen en een veelheid aan (para)medische disciplines is er ook het groeiend besef dat juist de mentale kant van sport aandacht behoeft. Daarom is er dinsdag 28 oktober de thema-avond Mentale Training. Sportpsycholoog Lex Duvekot zal een introductie geven in Mentale Training en de toepassing daarvan in de praktijk.

Leidse top-roeister Nicole Beukers komt als ervaringsdeskundige delen in hoe mentale training haar op het recente WK Roeien in Nederland heeft geholpen topprestaties neer te zetten.

De avond is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden, jong en oud, sportend, coachend of ondersteunend. Wel dient u zich eerst op te geven bij scheffer@topsportleiden.nl.
De Thema-avond Mentale Training is een gezamenlijk initiatief van Topsport Leiden, MSP Opleidingen en Curussportpsychologie.nl®

Thema-avond Mentale Training dinsdag 28 oktober 19:00u Rooseveltstraat 12 Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.