Nieuwsbericht

Blessures kwellen Scylla-vrouwen

Het zit de vrouwen van Scylla niet mee. In de eredivisie moeten de Leidse vrouwen het al zonder Kim Vermaas doen. Een polsblessure houdt de kopvrouw al enkele maanden aan de kant. Nu is ook de nieuwste aanwinst Demelsa Basie geblesseerd. De dag voor de thuiswedstrijd tegen FVT liep Basie een schouderblessure op die haar het spelen onmogelijk maakte. Ze kwam nog wel achter de tafel tegen Sanne de Hoop maar moest na enkele balwisselingen opgeven.

FVT kreeg daarmee twee winstpartijen in de schoot geworpen. Marlotte Staps en Marie Depuydt maakten het FVT nog wel moeilijk. Nadat Staps met sterk aanvallend spel van Vanja Santic had gewonnen en Depuydt met haar verdedigende spel Jasminka Oeij had weten te verschalken leek zelfs een overwinning voor Scylla tot de mogelijkheden te behoren. De Hoop en Oeij maakten echter in hun slotpartijen geen fouten. Met geconcentreerd spel lieten ze de Leidenaren achter met een 2-4 nederlaag. Staps keek na de nederlaag alweer vooruit. “Natuurlijk is dit een tegenvaller. Maar laten we hopen dat de blessure van Demelsa meevalt. Wanneer dat het geval is geloof ik dat we nog wel degelijk een kans maken op de playoffs.”

MANNEN
De mannen gingen zondag op bezoek bij Itass DTK’70 in Klazienaveen. Ondanks goed spel keken de Leidenaars al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Thomas Benit en Olivier Altenburg kwamen er niet aan te pas tegen routinier Michel de Boer. Tegen Wai-Lung Chung lagen er echter wel kansen. Olivier Altenburg kwam dicht bij een overwinning maar maakte uiteindelijk toch een paar foutjes teveel. Toen Benjamin Xu vervolgens van Bas Hergelink verloor leek een grote nederlaag in de maak.

Beide slotpartijen waren echter voor Scylla. Benit maakte het spannend door na winst in de eerste twee games de volgende twee games met klein verschil te verliezen. In de beslissende vijfde game wist hij echter een 7-8 achterstand nog om te zetten in een 11-8 overwinning. Dit staaltje werd nog eens herhaald door Xu die eveneens in vijf games van Chung wist te winnen. Thomas Benit was na afloop vooral tevreden over de getoonde vechtlust: “We kwamen met 4-0 achter maar we gaven niet op. Het is toch mooi dat we de laatste twee wedstrijden dan nog winnen.” Het is een terechte uitslag met ook beter spel dan afgelopen weken. Ik hoop de we de lijn omhoog kunnen doortrekken.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.