Nieuwsbericht

De Zijl weer beter dan AZC

Vorige week schakelde De Zijl Zwemsport regiogenoot AZC Alphen uit in het bekertoernooi. Zondagavond lagen beide ploegen weer tegenover elkaar in het water van zwembad De Zijl.

AZC was uit op revanche voor de bekernederlaag en kwam goed uit de startblokken via Tjerk Kramer. Het eerste part eindigde dan ook met een 2-4 voorsprong voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Het gaatje van twee doelpunten bleef heel lang op het scorebord staan, omdat De Zijl er niet in slaagde de kleine zone-verdediging kapot te spelen,

In het vierde part werd heel lang niet gescoord en AZC stond 2.56 voor tijd nog altijd twee doelpunten voor: 6-8. Coach Niels Joor van De Zijl nam een time-out, waarna de wedstrijd volledig kantelde. Eerst scoorde Tom Nederend de aansluitingstreffer uit de tweede lijn en vervolgens maakte Menno Dalmijn anderhalve minuut voor tijd uit eenovertalsituatie de 8-8. Publiek in vuur en vlam. AZC kon uit de volgende aanval niet scoren, waarna Tom Nederend, weer uit de tweede lijn, de winnende 9-8 binnenschoot.

Een dag eerder keerde De Zijl met lege handen terug uit Nijverdal, waar met 13-10 werd verloren van Het Ravijn. De Leidse ploeg kwam snel achter met 3-1 en liep eigenlijk de hele wedstrijd verder achter de feiten aan. Even leek er een kans op succes te ontstaan, toen De Zijl in het derde part een voorsprong pakte, 8-9. In een rommelige fase kreeg de ploeg van Niels Joor echter twee strafworpen tegen, waardoor het Ravijn weer een voorsprong pakte en die niet meer afstond.

Het Ravijn – De Zijl Zwemsport 13-10 (4-2, 3-4, 3-2, 3-2).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Daan Heiden 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach en Thijs Versluis

De Zijl Zwemsport – AZC Moscow 9-8 (2-4, 2-2, 2-2, 3-0).                                                                                   Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Menno Dalmijn 2, Jasper Haasnoot 2, Daan Heiden.

ZVL BAM
Na de nederlaag in de Supercup wist ZVL BAM vooraf al dat het geen gemakkelijke avond zou gaanworden tegen Het Ravijn in Nijverdal. ZVL begon goed aan de wedstrijd, maar halverwege stopte de Leidse ploeg met het afmaken van de kansen.

Het derde part was voor Het Ravijn (5-1). ZVL hielp veel grote kansen om zeep, waar Het Ravijn aan de andere kant wel het net wist te vinden. Vooral de manmeer-situaties van ZVL waren niet goed.

Het Ravijn – ZVL BAM 12-7. (3-3, 2-1, 5-1, 2-2).
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 2, Iefke van Belkum, Marianne de Groot, Marloes Cabout, Britt van Dam en Brigitte Sleeking.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.