Nieuwsbericht

De Zijl weer beter dan AZC

Vorige week schakelde De Zijl Zwemsport regiogenoot AZC Alphen uit in het bekertoernooi. Zondagavond lagen beide ploegen weer tegenover elkaar in het water van zwembad De Zijl.

AZC was uit op revanche voor de bekernederlaag en kwam goed uit de startblokken via Tjerk Kramer. Het eerste part eindigde dan ook met een 2-4 voorsprong voor de ploeg uit Alphen aan den Rijn. Het gaatje van twee doelpunten bleef heel lang op het scorebord staan, omdat De Zijl er niet in slaagde de kleine zone-verdediging kapot te spelen,

In het vierde part werd heel lang niet gescoord en AZC stond 2.56 voor tijd nog altijd twee doelpunten voor: 6-8. Coach Niels Joor van De Zijl nam een time-out, waarna de wedstrijd volledig kantelde. Eerst scoorde Tom Nederend de aansluitingstreffer uit de tweede lijn en vervolgens maakte Menno Dalmijn anderhalve minuut voor tijd uit eenovertalsituatie de 8-8. Publiek in vuur en vlam. AZC kon uit de volgende aanval niet scoren, waarna Tom Nederend, weer uit de tweede lijn, de winnende 9-8 binnenschoot.

Een dag eerder keerde De Zijl met lege handen terug uit Nijverdal, waar met 13-10 werd verloren van Het Ravijn. De Leidse ploeg kwam snel achter met 3-1 en liep eigenlijk de hele wedstrijd verder achter de feiten aan. Even leek er een kans op succes te ontstaan, toen De Zijl in het derde part een voorsprong pakte, 8-9. In een rommelige fase kreeg de ploeg van Niels Joor echter twee strafworpen tegen, waardoor het Ravijn weer een voorsprong pakte en die niet meer afstond.

Het Ravijn – De Zijl Zwemsport 13-10 (4-2, 3-4, 3-2, 3-2).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Daan Heiden 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach en Thijs Versluis

De Zijl Zwemsport – AZC Moscow 9-8 (2-4, 2-2, 2-2, 3-0).                                                                                   Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 4, Menno Dalmijn 2, Jasper Haasnoot 2, Daan Heiden.

ZVL BAM
Na de nederlaag in de Supercup wist ZVL BAM vooraf al dat het geen gemakkelijke avond zou gaanworden tegen Het Ravijn in Nijverdal. ZVL begon goed aan de wedstrijd, maar halverwege stopte de Leidse ploeg met het afmaken van de kansen.

Het derde part was voor Het Ravijn (5-1). ZVL hielp veel grote kansen om zeep, waar Het Ravijn aan de andere kant wel het net wist te vinden. Vooral de manmeer-situaties van ZVL waren niet goed.

Het Ravijn – ZVL BAM 12-7. (3-3, 2-1, 5-1, 2-2).
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 2, Iefke van Belkum, Marianne de Groot, Marloes Cabout, Britt van Dam en Brigitte Sleeking.