Nieuwsbericht

Moeizame overwinning DIOK

DIOK heeft voor eigen publiek een moeizame overwinning geboekt op ASRV Ascrum. De Amsterdammers openden uit een penalty brutaal de score en wisten tot 19-12 in de tweede helft goed bij te blijven. Met een stevig slotoffensief liep DIOK in de slotfase alsnog uit naar een overtuigende 38-12.

Ascrum kon na 20 minuten via een penalty als eerste scoren, maar DIOK antwoordde vrijwel direct meteen met een mooie try in de hoek van center Thom de Ruijter. Andre Baya kon niet veel later uit een maul de 10-3 scoren, waarna Leon Koenen met een rake conversie de stand op 12-3 bracht. 10 minuten later was het wederom Ascrum dat scoorde uit een penalty, maar even later scoorde de bij DIOK teruggekeerde scrum-half Riaan Smal DIOK’s derde try. Dankzij de rake conversie van Leon Koenen kwam de ruststand zo op 19-6.

In de openingsfase van de tweede helft kwam Ascrum uit twee gescoorde penalty’s terug tot 19-12, en dat was voor DIOK het sein om een versnelling bij te schakelen. Eerst was het wing Alex Barnas die de verdediging te slim af was, waarna ook de conversie van Leon Koenen raak ging. Een slim geplaatste cross-kick van dezelfde Koenen op captain Tjebbe Jehee leidde een paar minuten later de volgende DIOK-try in: 31-12. Vijf minuten voor tijd scoorde DIOK nog een laatste try en conversie, waardoor de eindstand op een keurige 38-12 kwam.

Trainer Wilnus Versteijnen zal tevreden zijn over de overwinning en de solide verdediging van DIOK, want het team kreeg wederom geen try’s tegen. Toch valt er qua discipline voor DIOK nog een hoop te winnen. Maar liefst drie DIOK-spelers moesten deze middag met geel voor 10 minuten naar de kant, en met een man minder op het veld is het nu eenmaal hard werken in de verdediging.

Komend weekend ligt de competitie door interlandrugby. DIOK-spelers Vincent Grimbergen (die tegen Ascrum uit voorzorg aan de kant bleef), Leon Koenen en Diego Duijn (debutant) spelen dan met Oranje uit tegen Polen. Een week later speelt DIOK uit in Amersfoort tegen RC Eemland.


VROUWEN
De vrouwen van DIOK hebben vier weken de tijd om een plan te maken voor handhaving op het hoogste niveau. Afgelopen zaterdag werd de Leidse ploeg in Utrecht afgedroogd door URC. Het werd liefst 106-0. Vooral in de eindfase ging het heel hard. Daarvoor kreeg DIOK heel veel penaltys tegen.

Op de foto van Els Barnas: Riaan Smal in actie namens DIOK. Hij scoorde zaterdag de derde try tegen Ascrum.