Nieuwsbericht

Moeizame overwinning DIOK

DIOK heeft voor eigen publiek een moeizame overwinning geboekt op ASRV Ascrum. De Amsterdammers openden uit een penalty brutaal de score en wisten tot 19-12 in de tweede helft goed bij te blijven. Met een stevig slotoffensief liep DIOK in de slotfase alsnog uit naar een overtuigende 38-12.

Ascrum kon na 20 minuten via een penalty als eerste scoren, maar DIOK antwoordde vrijwel direct meteen met een mooie try in de hoek van center Thom de Ruijter. Andre Baya kon niet veel later uit een maul de 10-3 scoren, waarna Leon Koenen met een rake conversie de stand op 12-3 bracht. 10 minuten later was het wederom Ascrum dat scoorde uit een penalty, maar even later scoorde de bij DIOK teruggekeerde scrum-half Riaan Smal DIOK’s derde try. Dankzij de rake conversie van Leon Koenen kwam de ruststand zo op 19-6.

In de openingsfase van de tweede helft kwam Ascrum uit twee gescoorde penalty’s terug tot 19-12, en dat was voor DIOK het sein om een versnelling bij te schakelen. Eerst was het wing Alex Barnas die de verdediging te slim af was, waarna ook de conversie van Leon Koenen raak ging. Een slim geplaatste cross-kick van dezelfde Koenen op captain Tjebbe Jehee leidde een paar minuten later de volgende DIOK-try in: 31-12. Vijf minuten voor tijd scoorde DIOK nog een laatste try en conversie, waardoor de eindstand op een keurige 38-12 kwam.

Trainer Wilnus Versteijnen zal tevreden zijn over de overwinning en de solide verdediging van DIOK, want het team kreeg wederom geen try’s tegen. Toch valt er qua discipline voor DIOK nog een hoop te winnen. Maar liefst drie DIOK-spelers moesten deze middag met geel voor 10 minuten naar de kant, en met een man minder op het veld is het nu eenmaal hard werken in de verdediging.

Komend weekend ligt de competitie door interlandrugby. DIOK-spelers Vincent Grimbergen (die tegen Ascrum uit voorzorg aan de kant bleef), Leon Koenen en Diego Duijn (debutant) spelen dan met Oranje uit tegen Polen. Een week later speelt DIOK uit in Amersfoort tegen RC Eemland.


VROUWEN
De vrouwen van DIOK hebben vier weken de tijd om een plan te maken voor handhaving op het hoogste niveau. Afgelopen zaterdag werd de Leidse ploeg in Utrecht afgedroogd door URC. Het werd liefst 106-0. Vooral in de eindfase ging het heel hard. Daarvoor kreeg DIOK heel veel penaltys tegen.

Op de foto van Els Barnas: Riaan Smal in actie namens DIOK. Hij scoorde zaterdag de derde try tegen Ascrum.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.