Nieuwsbericht

Weer 5-1 zege voor Scylla-vrouwen

Het vrouwenteam van Scylla heeft in de eredivisie voor de tweede achtereenvolgende keer een 5-1 overwinning geboekt. Uit tegen De Treffers in Roelofarendsveen was het wederom kopvrouw Marlotte Staps die ongeslagen bleef zonder een game af te.

Aan Leidse zijde maakte Demelsa Basie knap haar debuut met twee overwinningen. In de slotpartij tegen Lisanne Wassenberg was het kantje boord, maar de laatste game ging met 11-6 in duidelijke cijfers naar de nieuwe aanwinst van Scylla. Marise Kasteleyn redde voor De Treffers de eer door nipt van Marie Depuydt te winnen.

De ruime zege leidde bij de Leidse ploeg niet tot een uitbundige stemming. “Het voelt toch alsof we een punt hebben laten liggen. De komende weken zullen we erg goed moeten presteren om de playoffs voor het Nederlands kampioenschap te halen”, aldus Staps.

Mannen
De mannen van Scylla bleven dit weekend ver verwijderd van een overwinning. In eigen huis verloor de ploeg met 2-4 van Scyedam. Thomas Bénit begon sterk in de openingspartij tegen Jochem de Hoop. Na een verloren openingsgame wist hij de partij relatief eenvoudig naar zich toe te trekken.

Het vervolg verliep minder voorspoedig. Na verlies van Xu tegen Nermin Smajic had Olivier Altenburg tegen Laurens van Raadshoven de kans om Scylla weer op voorsprong te zetten. Wat volgde was een spannende partij die uiteindelijk toch met 12-10 verloren ging.

Nadat Bénit en Altenbrug hun volgende partijen ook verloren kwam de druk in de slotpartij op de schouders van Benjamin Xu. De druk bracht het beste in hem naar boven.  Met twee perfecte slotgames won hij zijn partij tegen Van Raadshoven op overtuigende wijze. Het maakte de slotstand nog enigszins dragelijk. Met vier punten uit twee wedstrijden lijkt plaatsing voor de playoffs voor de mannen ver weg, maar nog niet uit zicht.

Op de foto: Marlotte Staps stond geen game af tegen De Treffers.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.