Nieuwsbericht

Scylla koploper na winst op Pecos

Via een duidelijke 5-1 overwinning op Pecos uit Oegstgeest hebben de tafeltennissers van Scylla de koppositie gepakt van de Eredivisie B. Met nog onder andere de uitwedstrijd tegen Pecos op de agenda lijkt de Leidse ploeg daarmee de stap te hebben gemaakt naar in elk geval de tweede plaats, die automatisch een plek in de eredivisie van volgend seizoen betekent.


Het enige verliespunt kwam op naam van Olivier Altenburg, maar ook hij was dicht bij de winst. In de vierde game tegen Tony Neder redde hij het echter net niet in de verlening: 11-13. In de vijfde game was de Pecos-speler de betere: 6-11.


In de openingspartij gleed de Leidse kopman Thomas Bénit soepel langs het pas 15-jarige talent Stellan Smid, nota bene vernoemd naar de Zweedse toptafeltennisser Stellan Bengtsson, die al op zijn achttiende wereldkampioen werd. Bénit won met 3-0: 11-7, 11-8 en 11-9.


Na het verlies van Altenburg zorgde Benjamin Xu voor een ruststand van 2-1 door René Waterreus in vijf games te verslaan. Vooral het slot van Xu (11-8 en 11-2) was sterk.
Na de pauze toonde Thomas Bénit aan, dat hij momenteel in grootste vorm verkeert. Binnen de kortste keren was het 3-0. Dat op zich was niet bijzonder voor de Leidenaar tegen Nader, maar de manier waarop en de onbedreigde gamestanden waren dat wél: 11-5, 11-3 en 11-4.


Altenburg revancheerde zich met een duidelijk overwinning op Waterreus in de slotpartij. Hij had even een inzinking in de tweede game (6-11), maar in de eerste toonde hij zich klasse en zijn mentale kracht door van 2-10 terug te komen en te winnen met 14-12. Misschien had die game te veel kracht gekost om door te gaan. In de derde game was Altenburg echter terug en maakte de zaak af met 11-9 en 11-7.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.