Nieuwsbericht

Scylla koploper na winst op Pecos

Via een duidelijke 5-1 overwinning op Pecos uit Oegstgeest hebben de tafeltennissers van Scylla de koppositie gepakt van de Eredivisie B. Met nog onder andere de uitwedstrijd tegen Pecos op de agenda lijkt de Leidse ploeg daarmee de stap te hebben gemaakt naar in elk geval de tweede plaats, die automatisch een plek in de eredivisie van volgend seizoen betekent.


Het enige verliespunt kwam op naam van Olivier Altenburg, maar ook hij was dicht bij de winst. In de vierde game tegen Tony Neder redde hij het echter net niet in de verlening: 11-13. In de vijfde game was de Pecos-speler de betere: 6-11.


In de openingspartij gleed de Leidse kopman Thomas Bénit soepel langs het pas 15-jarige talent Stellan Smid, nota bene vernoemd naar de Zweedse toptafeltennisser Stellan Bengtsson, die al op zijn achttiende wereldkampioen werd. Bénit won met 3-0: 11-7, 11-8 en 11-9.


Na het verlies van Altenburg zorgde Benjamin Xu voor een ruststand van 2-1 door René Waterreus in vijf games te verslaan. Vooral het slot van Xu (11-8 en 11-2) was sterk.
Na de pauze toonde Thomas Bénit aan, dat hij momenteel in grootste vorm verkeert. Binnen de kortste keren was het 3-0. Dat op zich was niet bijzonder voor de Leidenaar tegen Nader, maar de manier waarop en de onbedreigde gamestanden waren dat wél: 11-5, 11-3 en 11-4.


Altenburg revancheerde zich met een duidelijk overwinning op Waterreus in de slotpartij. Hij had even een inzinking in de tweede game (6-11), maar in de eerste toonde hij zich klasse en zijn mentale kracht door van 2-10 terug te komen en te winnen met 14-12. Misschien had die game te veel kracht gekost om door te gaan. In de derde game was Altenburg echter terug en maakte de zaak af met 11-9 en 11-7.