Nieuwsbericht

De Zijl naar kwartfinales beker

De waterpoloërs van De Zijl Zwemsport hebben zich dit weekeinde geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. In twee wedstrijden werd afgerekend met AZC. De ploeg uit Alphen aan den Rijn werd zaterdag in Leiden verslagen met 15-12 en kon dat zondag in eigen bad niet meer goed maken. De Zijl verloor in Alphen weliswaar met 7-6, maar hield dus voldoende marge over om de laatste acht te halen.

Het werd in Alphen een spannende wedstrijd, want in de eerste drie kwarten werkte de thuisploeg de zaterdag in Leiden opgelopen achterstand weg. In het laatste part herstelde de ploeg van Niels Joor zich echter en meldde zich via 2-4 voor de kwartfinales van het toernooi. De loting is dinsdag op het bondsbureau van de KNZB.

De Zijl-AZC 15-12 (3-4, 4-3, 6-3 en 2-2).
Doelpunten De Zijl: Koen Heiden 4, Daan Heiden 4, Jasper Haasnoot 4, Omar Qachach, Thijs Versluis en Tom Nederend.
AZC-De Zijl 7-6 (3-1, 1-1, 1-0 en 2-4).
Doelpunten De Zijl: Tim van der Meer 2, Thijs Versluis 2, Tom Nederend en Joost Lameijer.

Vrouwen
ZVL BAM kan op 15 november met een gerust hart afreizen naar Wormerveer voor de return van de beker tegen De Ham. Zaterdag werd thuis in een zeer eenzijdige wedstrijd gewonnen met 18-4.
ZVL - De Ham 18-4 (5-0, 4-1, 5-2 en 4-1)
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Esther Koolhaas 5, Femke Aan 2, Brigitte Sleeking 2, Brenda Weber 2, Marianne de Groot, Anne Paardekooper, Britt van Dam en Malissa van Rijn.

Op de foto van Waterpolo.nl vieren coach Niels Joor en Omar Qachach van De Zijl hun feestje na de plaatsing voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.