Nieuwsbericht

ZVL BAM verliest kraker

Voor de liefhebbers is het altijd lekker, wanneer een competitie met een kraker begint. Je weet in één klap dat de strijd weer begonnen is. De meeste coaches denken daar anders over en geven de voorkeur aan een rustig begin, zodat de ploeg een beetje kan warmdraaien.

Het was de vrouwen van ZVL BAM, zoals de ploeg heet dankzij de sponsorovereenkomst, die afgelopen week werd gesloten, niet gegeven om ‘rustig’ te beginnen. Zaterdag, in de openingsronde van het seizoen 2014-2015, stond direct te kraker tegen Widex GZC Donk uit Gouda op het programma. GZC Donk is de laatste jaren de grote kwelgeest van de Leidse landskampioen en bekerhouder en wil nog wel een de winstpunten pakken.

Zo ook zaterdag in Gouda. Het werd 6-5 in een wedstrijd met een pikant tintje. Maud Megens dook namelijk opeens het water in namens de thuisploeg, terwijl ze vorig seizoen nog deel uitmaakte van het keurkorps van Koen Plasmeijer. International Megens kreeg afgelopen week van de KNZB toestemming om weer voor haar oude club uit te komen.

Het vertrek van Megens en nog een paar belangrijke speelsters is een flinke aderlating voor ZVL BAM, maar de jeugdopleiding zit goed in elkaar en Plasmeijer kan altijd putten uit de juniorenselectie en het tweede team. Zaterdag moest het echter van de harde kern komen. Routinier Marianne de Groot (foto) scoorde drie keer, maar dat was niet voldoende voor de winst.

Winst was er wel in de tweede wedstrijd van het weekeinde, zondagavond thuis tegen Polar Bears. Met bijna speels gemak werd de ploeg uit Ede naar huis gestuurd met een 21-4 nederlaag in de tas. In dit duel kon Plasmeijer wél zijn jonge garde inzetten, want het verschil tussen de twee ploegen was gewoon erg groot. Liefst negen speelsters scoorden namens ZVL. Iefke van Belkum deed dat het vaakst: vijf keer.

De mannen van De Zijl Zwemsport hadden in eigen bad een vlekkeloze start van het seizoen. AZ&PC De Amer werd met 14-8 verslagen. De beslissing viel al in de eerste helft, want na een tweede periode van 5-1 was het halverwege de wedstrijd al 7-2 en een dergelijk verschil is niet eenvoudig goed te maken. Dat lukte de ploeg uit Amersfoort, die nog wel het vierde kwart won, dan ook niet.

GZC Donk - ZVL BAM  6-5 (0-2, 1-0, 4-2 en 1-1).
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum en Britt van Dam.

ZVL BAM – Polar Bears 21-4 (4-2, 5-0, 7-2 en 5-0).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 5, Malissa van Rijn 4, Kitty Lyn Joustra 2, Femke Aan 2, Britt van Dam 2, Brigitte Sleeking 2, Anne Paardekooper 2, Esther Koolhaas 1 en Brenda Hogenboom 1.

De Zijl – AZ&PC De Amer 14-8 (2-1, 5-1, 6-3 en 1-3).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Jasper Haasnoot 3, Omar Qachach 2, Daan Helden 2, Thijs Versluis, Jerry van Rijn, Joost Lameijer en Menno Dalmijn.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.