Nieuwsbericht

DIOK houdt nul tegen Waterland

Na de 12-22 overwinning op ’t Gooi heeft DIOK ook de uitwedstrijd tegen RC Waterland winnend afgesloten. In Purmerend wist DIOK 25 punten te scoren, terwijl het verdedigend niks weg gaf. Met een eindstand van 0-25 en vier punten voor de ranglijst kon DIOK zo weer opgewekt terug naar Leiden.

Vincent Grimbergen was de eerste die namens DIOK kon scoren, met dank aan de rest van de DIOK voorwaartsen. Het DIOK-pack zette een maul op waarmee de ploeg gestaag oprukte richting tryline. Vincent Grimbergen kon toen - onder een hoopje voorwaartsen - de bal over de tryline drukken. De conversie van Leon Koenen ging mis, maar met een rake penalty maakte hij dat enkele minuten later al weer goed.

Nog voor rust wist DIOK de voorsprong verder uit te breiden. Na goed voorbereidend werk van Stefan Noort, die dit weekend als wing speelde, kon Leon Koenen vrij doorlopen richting palen. De conversie ging ook raak en met nog een gescoorde penalty van diezelfde Koenen enkele minuten later, was het bij rust al 0-18.

DIOK wilde in de tweede helft doorpakken en leek in die opzet te slagen toen center Thom de Ruyter al vroeg in de tweede helft de volgende try kon scoren. Met een rake conversie van Leon Koenen erbij bracht dat de stand op 0-25. Daar stokte de teller helaas, want hoewel DIOK in de tweede helft wel aandrong, wist het niet meer te scoren. DIOK was veel te slordig in balbezit, waardoor het nauwelijks goede aanvallen kon opzetten. Een bonuspunt was DIOK dus niet gegund, maar met het houden van de ‘nul’ kan DIOK wel uitermate tevreden zijn.

Komend weekend even geen rugby voor DIOK en gezien de Drie Oktober festiviteiten in Leiden komt dat wel lekker uit. De week erop ontvangt DIOK promovendus Ascrum. De Amsterdammers staan nog puntloos onderaan, dus DIOK is het aan zijn stand verplicht die wedstrijd te winnen.

Op de foto van Els Barnas moet de scheidsrechter even goed kijken of ze bal over de lijn is. Dat is zo en dus is het een try voor DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.