Nieuwsbericht

Forse nederlaag DIOK vrouwen

De vrouwen van DIOK speelden dit weekend in Amsterdam tegen AAC, de verliezend finalist om het landskampioenschap van vorig seizoen. Op papier een zware tegenstander en in de praktijk was dat niet anders. Aan werklust geen gebrek bij DIOK, maar toch had het team geen antwoord klaar op het goed verzorgde aanvalsspel van de Amsterdammers. Eindstand: 79-0

Prop Emilie Kooijman had bijna een derde long nodig om luidkeels de verdedigende organisatie op orde te krijgen, maar het had wel effect. En hoewel de uitslag anders doet vermoeden, zag het verdedigende spel van DIOK er bij vlagen al  beter uit dan vorige week. Als er dan toch tackles gemist werden, dan stond fullback Kim Hofstede paraat om Amsterdamse aanvallen onschadelijk te maken. Altijd een fijne gedachte om achterin de verdediging  zo’n slot op de deur te hebben. Speelster van de dag werd dit keer de andere Kim van DIOK: tweede rijer Kim van der Meer (op de foto met coach Paul Morris), die zichzelf en het team blijft verbazen met haar ontwikkeling op het veld.

Behoudens een paar speldenprikjes op Amsterdamse helft heeft DIOK tegen AAC aanvallend weinig kunnen laten zien. Maar daar komt in de volgende wedstrijd hopelijk verandering in. Na een weekend rust treft DIOK over twee weken namelijk RC Tilburg. Dat team, dat tot een paar jaar terug vaste klant was in de top-4 van Nederland, heeft dit seizoen veel ervaring moeten inleveren. Dat biedt dus kansen voor DIOK, dat in Tilburg graag de eerste punten van het seizoen wil binnenhalen.