Nieuwsbericht

Forse nederlaag DIOK vrouwen

De vrouwen van DIOK speelden dit weekend in Amsterdam tegen AAC, de verliezend finalist om het landskampioenschap van vorig seizoen. Op papier een zware tegenstander en in de praktijk was dat niet anders. Aan werklust geen gebrek bij DIOK, maar toch had het team geen antwoord klaar op het goed verzorgde aanvalsspel van de Amsterdammers. Eindstand: 79-0

Prop Emilie Kooijman had bijna een derde long nodig om luidkeels de verdedigende organisatie op orde te krijgen, maar het had wel effect. En hoewel de uitslag anders doet vermoeden, zag het verdedigende spel van DIOK er bij vlagen al  beter uit dan vorige week. Als er dan toch tackles gemist werden, dan stond fullback Kim Hofstede paraat om Amsterdamse aanvallen onschadelijk te maken. Altijd een fijne gedachte om achterin de verdediging  zo’n slot op de deur te hebben. Speelster van de dag werd dit keer de andere Kim van DIOK: tweede rijer Kim van der Meer (op de foto met coach Paul Morris), die zichzelf en het team blijft verbazen met haar ontwikkeling op het veld.

Behoudens een paar speldenprikjes op Amsterdamse helft heeft DIOK tegen AAC aanvallend weinig kunnen laten zien. Maar daar komt in de volgende wedstrijd hopelijk verandering in. Na een weekend rust treft DIOK over twee weken namelijk RC Tilburg. Dat team, dat tot een paar jaar terug vaste klant was in de top-4 van Nederland, heeft dit seizoen veel ervaring moeten inleveren. Dat biedt dus kansen voor DIOK, dat in Tilburg graag de eerste punten van het seizoen wil binnenhalen.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.