Nieuwsbericht

DIOK te sterk voor ’t Gooi

DIOK heeft in de uitwedstrijd tegen RC ’t Gooi een keurige 12-22 overwinning geboekt. Tom Altink, Tjebbe Jehee en Alex Barnas tekenden voor de try’s aan DIOK kant, terwijl Leon Koenen met zijn kicks de rest van de punten verzorgde. Een vierde try voor het gewenste bonuspunt bleef helaas uit, maar DIOK kan tevreden zijn met deze overwinning op een directe concurrent om de play-off plaatsen.

DIOK had wat recht te zetten na de onfortuinlijke nederlaag van vorige week, en liet in de beginfase meteen zien dat het voor de winst naar Naarden was afgereisd. Al na 8 minuten was het Tom Altink die de score voor DIOK opende. Leon Koenen schoot ook de conversie raak, waardoor de stand op 0-7 kwam. DIOK drukte daarna door  en bleef ’t Gooi onder druk zetten op hun helft. Een 5m scrum volgde en ’t Gooi had de grootste moeite om onder de druk van DIOK uit te komen. Sterker nog, flanker Tjebbe Jehee zag zijn kans schoon om de volgende DIOK-try te drukken: 0-12.

Dat was voor ’t Gooi het sein om een tandje harder te gaan werken, en nog geen vijf minuten later hadden zij hun achterstand al weer verkleind tot 7-12. Niet echt een stand waarbij DIOK achterover kon leunen, en dus greep DIOK de eerste de beste toegekende penalty aan om met een schot op de palen het scorebord in beweging te houden. Leon Koenen voldeed aan die opdracht en schoot de 7-15 binnen. Dat bleek een kwartier later tevens de ruststand.

Al na 8 minuten in de tweede helft bracht ’t Gooi de spanning terug in de wedstrijd: 12-15. Maar DIOK nam daarna het initiatief toch weer over. Fly-half Leon Koenen bracht met een perfect geplaatste cross-kick zijn winger Alex Barnas in stelling, die prompt wist te scoren. Ook de conversie schoot Leon Koenen raak en zo stond er weer een voorsprong van 10 punten op het bord: 12-22. Nog geen heel comfortabele voorsprong, en dus bleef DIOK op zoek gaan naar de vierde bonuspunt-try. DIOK hield ’t Gooi op hun helft voortdurend onder druk, maar faalde een aantal keer in de afronding. Die vierde try voor DIOK zou er niet meer komen, en omdat ook ’t Gooi niet meer wist te scoren, bleef de stand tot het laatste fluitsignaal 12-22.

Man of the match werd tweede rijer Chez Crosby, die met een aantal keiharde hits voorop ging in de strijd.  Zijn power kan DIOK volgende week ook weer goed gebruiken. Dan speelt DIOK wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen RC Waterland (Purmerend). Een team dat met twee overwinningen in drie wedstrijden vooralsnog keurig zesde staat, vlak achter DIOK, dat dus weer vol aan de bak kan.

Op de foto van Els Barnas: Tjebbe Jahee, die één van de drie try's scoorde voor DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.